0:35

Somessa kohistaan niksistä, joka mullistaa tapasi käyttää leikkuulautaa: "Reiällä on tarkoitus"

Terävällä veitsellä leikkaaminen sujuu kätevästi. Poimi videolta helppo vinkki veitsen teroittamiseen.

Sosiaalisessa mediassa leviävällä videolla väitetään, että leikkuulaudan kahvaa ei ehkä sittenkään ole tarkoitettu pelkkää ripustamista varten. 

Monissa leikkuulaudoissa laudan toisesta päästä löytyy kahva, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi miksi? Moni käyttää leikkuulaudan kahvaa laudan ripustamiseen, mutta tälle on olemassa myös toinenkin käyttötarkoitus, joka voi helpottaa ruoanlaittoa huomattavasti.

Sosiaalisessa mediassa leviävällä videolla näytetään, kuinka laudalla pilkotut tuotteen on kätevä pudottaa kulhoon reiän avulla. Tämän vinkin jälkeen vihanneskuutiot eivät enää koskaan leviä työtasolle, vaan ne on mahdollista saada kerralla suoraan kulhoon.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Tämä vinkki estää myös sen, ettei esimerkiksi tomaattikuutioista valuva mehu pääse sotkemaan paikkoja.

– Olet käyttänyt leikkuulautaa väärin. Reiällä on tarkoitus, videon yhteydessä todetaan. 

"Jos et halua käyttää vuotta siihen..."

Vaikka vinkki on kätevä, moni somekäyttäjä on kritisoinut vinkkiä siitä, että aivan kaikkiin leikkuulautoihin tämä vinkki ei todellakaan sovellu. Osassa leikkuulautoja aukko on niin pieni, että se on tarkoitettu lähinnä naulaa, ei vihanneksia varten. Osassa leikkuulaudoista kahvaa ei löydy laisinkaan.

– Jos et halua käyttää vuotta siihen, että saat tomaatit kulhoon, en käyttäisi tähän hommaan leikkuulaudan kahvaa, eräässä Twitteriin tulleessa kommentissa vitsaillaan.

– Olen työskennellyt keittiöissä 15 vuotta. Jos minä tai kuka tahansa kenen kanssa olen koskaan työskennellyt, näkisi jonkun tekevän tätä, hänet erotettaisiin välittömästi, toisessa kommentissa todetaan. 

Vaikka videon esittelemä vinkki ei olisikaan juuri se oikea tapa, jolla leikkuulautaa kuuluisi käyttää, täytyy myöntää, että se voi olla todella kätevä. 

Lähde: Metro.uk

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja