Sokerimassan käsittelyn ABC: Näin loihdit upeita koristeita itse
Sokerimassalla saa helposti näyttäviä koristeita, kunhan muistaa käsitellä massaa oikein.
Sokerimassa sopii niin kakkujen kuorruttamiseen kuin yksityiskohtaisten koristeidenkin valmistamiseen. Ennen sokerimassakoristeiden valmistamista kannattaa kuitenkin perehtyä sokerimassan käsittelyyn onnistuneen lopputuloksen saamiseksi.
Ruoka, Viini & Hyvä elämä -messuilla Annin Uunissa -blogin pitäjä Anni Paakkunainen antoi omat vinkkinsä sokerimassan käsittelyyn verkkokauppa Unelmakakut.fi:n järjestämällä kakun koristelukurssilla.
Lue takuuvarmat vinkit sokerimassakoristeiden valmistamiseen!
Varoa kuivumista!
Kun työstät sokerimassaa, ota huomioon se, että massa kuivuu todella herkästi. Avattu sokerimassapaketti säilyy parhaiten huoneenlämmössä pakasterasiassa ja vielä kelmuun käärittynä.
– Pidä myös aina massaa jota et ole juuri sillä hetkellä työstämässä kelmussa, Paakkunainen muistuttaa.
Sokerimassa vaatii myös hieman esityötä ennen kaulitsemista.
– Sokerimassaa ei tule lähteä kaulimaan suoraa pakkauksesta, vaan muotoilla se ensin kädessä elastiseksi.
Kaulitsemisessa silikonialusta on hyvä apuväline, mutta valmistus onnistuu myös tavallisellakin leivonta-alustalla. Massaa tulee välillä nostella ja käännellä, jottei massa jäisi kiinni alustaan.
– Jos tuntuu että massa jää kiinni alustaan tai muottiin, öljyn ja tomusokerin avulla se irtoaa helpommin, Paakkunainen vinkkaa.
Aloittelijakin onnistuu
Sokerimassakoristeiden tekoa ei kannata jännittää, sillä valmiista massasta valmistuu helposti näyttäviäkin tuotteita. Nykyisin on saatavilla myös runsaasti valmistamista helpottavia tuotteita ja apuvälineitä.
– Aloittelijakin onnistuu sokerimassalla varmasti. Vaikka lopputuloksena on näyttäviä tuotteita, ei valmistaminen ole vaikeaa, Paakkunainen muistuttaa.
Valmiit koristeet voi nosteilla kuivumaan folion päälle. Jos haluat koristeisiin, kuten lehtiin tai kukkiin kaartevuutta, laita ne kuivumaan muotoillun folion päälle.
Koristeet säilyvät parhaiten huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan