Söitkö jouluna laatikoita? Tässä tapauksessa niitä ei saa missään nimessä pakastaa!

perunalaatikko
Pakkauksesta kannattaa tarkistaa, voiko laatikon pakastaa. MTV

Joulun jälkeen kotoa voi löytyä syömättömiä valmislaatikoita, jotka päätyvät usein pakastimeen. Pakastamisella voit kuitenkin pilata laatikon.

Suurin osa valmislaatikoista on saatettu pakastaa jo kertaalleen. Uusi pakastaminen muuttaa laatikoiden rakennetta.

Suurin osa joululaatikoista varastoidaan pakasteena

Jouluksi valmislaatikoiden kysyntä nousee valtavasti, kertoo Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka. Tämä vaikeuttaa laatikoiden valmistamista ja varastointia.

Longan mukaan suurin osa joulun laatikoista varastoidaan pakasteena.

– Normaaliaikana kaikki laatikot ovat tuoreita, mutta kun teemme joululaatikoita noin viisi miljoonaa kappaletta, ja ne myydään muutaman päivän aikana, on mahdoton tilanne saada valmistettua koko määrää tuoreena. Tämän takia laatikot pakastetaan.

– Pakastetuissa laatikoissa on tästä maininta, jonka näkee pakkauksen päältä. Jos mainintaa ei ole, laatikon voi pakastaa, Lonka jatkaa.

Pakastus voi vaikuttaa laatikon koostumukseen

Laatikoita ei Longan mukaan kannatakaan pakastaa uudelleen, koska ruoan rakenne voi kärsiä.

– Laatikot saattavat toisen pakastamisen jälkeen vetistyä.

Myös sulatustapa voi vaikuttaa koostumukseen.

– Jos olet pakastanut tuoreen laatikon, paras ja hellävaraisin tapa on ottaa laatikot sulamaan jääkaappiin valmistusta edeltävänä päivänä, Lonka neuvoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.