Sipsit, jotka eivät olekaan oikeasti perunaa – näin Pringlesit syntyvät
Tuubissa myytävät Pringles-sipsit lanseerattiin vuonna 1968 ja olivat aikansa futuristinen uutuustuote. Lähes 50 vuotta myöhemmin sipsit ovat edelleen tuttu näky markettien hyllyiltä.
Useimmat ihmiset mieltävät Pringlesit perunalastuiksi eli sipseiksi, mutta itse asiassa sipsitehdas itse on väittänyt lastujen olevan suolaisia välipaloja. Pringlesit sisältävät noin 42 prosenttia perunajauhoja, eivätkä lainkaan kokonaista perunaa. Pringlesit poikkeavat perunalastuista myös muotonsa puolesta, jokainen lastu on nimittäin tismalleen samanmuotoinen ja -kokoinen.
Youtube-video näyttää, miten Pringlesit syntyvät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan