Seurapiirilehti listasi vuoden trendikkäimmät juomatilaukset – kesäklassikko joutui nolojen juomien joukkoon

aperol spritzer
Kesäinen Aperol Spritz ei lehden mukaan sovi Pohjois-Euroopan sääolosuhteisiin. Shutterstock

Brittiläinen seurapiirilehti Tatler on julkaissut oppaan vuoden 2018 trendikkäimmistä juomista. Oppaan mukaan samppanja ja Negroni pitävät edelleen pintansa, mutta kesän ikisuosikki on puolestaan juoma, jota ei tänä vuonna trenditietoisten laseissa näy.

Tutustu videolta drinkkien historiaan aina vuodesta 1915 nykypäivään. 

Vaikka moni meistä valitsee lasiinsa päätyvän juoman maun mukaan, seurapiirilehden mukaan trenditietoiset eivät kulje ainoastaan maun perässä. Lehti listasi paitsi tämän vuoden trendikkäimmät, myös ne juomat, jotka ovat jo menneen talven lumia. 

Italialaisklassikko siirtyi nolojen juomien joukkoon

Tämän vuoden trendikkäimpien juomien listaukseen on päässyt ginistä, vermutista ja Camparista koostuva juomasekoitus Negroni. Vaikka Negroni on lehden mukaan tänäkin vuonna pinnalla, toinen italialaisklassikko on  joutunut putoamaan epätrendikkäiden juomien listalle.

Tämä juoma on monelle tuttu Aperol Spritz, jota lehden mukaan kuuluu juoda vain sen syntysijoilla Italiassa. 

Trendikkäisen juomien listaukseen ovat päässeet mukaan klassikkojuomat vodka, gin tonic, viski ja samppanja. Monen yllätykseksi myös tequila on nostettu hyvien juomien joukkoon.

Vaikka gin tonicin tilaaminen on edelleen muotitietoista, lehden mukaan muut juomasekoitukset ovat sen sijaan menneen talven lumia. Esimerkiksi seljankukkaa tai kurkkua sisältävät drinkit ovat ehdottomasti poissa muodista. Sano siis hyvästit Hugolle. 

Samoin on myös joka kevät uutta tuloaan tekevän roseeviinin kohdalla. Lehti muistuttaa, että jääkylmä rosee on muotia vain niinä muutamana päivänä, jolloin lämpötila kohoaa hellerajan yläpuolelle. Muina kylmempinä päivinä joku muu juomavalinta voi olla parempi vaihtoehto.

Trendikkäimmät juomat 2018:

Negroni
Gin tonic
Vodka
Samppanja
Viski
Tequila

Nämä kannattaa puolestaan unohtaa:

Roseeviini
Aperol Spritz
Kurkku
Seljankukka

Lähde: Dailymail, Tatler

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!