Sesonkihedelmistä lähes vastustamatonta herkkua – tähän superhelppoon lisukkeeseen tulee himo!

broileri sitrukset
Shutterstock

Uunissa paahdetut sitrushedelmät antavat taivaallista makua niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin. Tämä ohje kannattaa ehdottomasti painaa mieliin! 

Talvi on sitrushedelmien kulta-aikaa. Ennen sesongin päättymistä näitä hedelmiä kannattaa kokeilla nauttia myös paahdettuna. Paahtaminen korostaa hedelmien omaa makua ja tekee niistä lähes vastustamatonta herkkua.

Paahdetut sitrushedelmät sopivat loistavasti niin aamupalalle, jälkiruoiksi kuin suolaisten ruokien kumppaniksi. Kun olet kerran kokeillut, et saa näistä herkuista tarpeeksesi, The Kitchn-sivustolla kerrotaan.

Makua niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin

Kuori ja leikkaa hedelmät (appelsiinit, greipit, sitruunat, limet) lohkoiksi tai ohuiksi viipaleiksi riippuen siitä, mihin tarkoitukseen hedelmiä aiot käyttää. Levitä hedelmien päälle hieman oliiviöljyä. Voit paahtaa hedelmät halutessasi myös kuorineen.

Jos käytät hedelmiä makeisiin ruokiin, voit ripotella pinnalle myös hieman kanelia ja sokeria tai hunajaa. Suola, pippuri ja yrtit maustavat hedelmät silloin, jos aiot käyttää niitä suolaisiin ruokiin. Voit lisätä sitrushedelmiä myös suoraan uunikasvisten joukkoon tai esimerkiksi kalan päälle.

Paahda hedelmiä 220 asteisessa uunissa, kunnes hedelmät ovat hieman karamellisoituneet ja niistä on haihtunut hieman nestettä. Voit nauttia paahdetut hedelmät joko kuumana, huoneenlämpöisenä tai kylmänä lähes missä tahansa ruoassa, kuten aamupuuron päällä, jogurtin, lettujen tai liharuokien kumppanina.

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.