Mainos
Mainos

Selvät merkit paljastavat: Tästä tiedät, että sinun pitäisi juoda enemmän vettä

Juotko sinä riittävästi vettä? Seuraamalla tiettyjä merkkejä voit varmistaa, että kehosi nestetasapaino on kunnossa.

Kautta aikain on toitotettu sitä, että vettä tulisi nauttia päivän aikana riittävästi, mutta tästä huolimatta monet juovat sitä liian vähän. Lifehack-sivusto kokosi listan merkeistä, joita omassa kehossa kannattaa seurata, jotta voi varmistua siitä, että vettä tulee juotua tarpeeksi.

Väsymys

Etenkin pimeinä vuodenaikoina moni tottuu siihen, että olo on tavallista väsyneempi. Nestevaje aiheuttaa sen, että kehon entsyymitoiminta hidastuu, ja tämä heijastuu omaan oloon usein väsymyksenä. Väsymys saattaa siis johtua myös siitä, että vettä ei tule juotua tarpeeksi.

Korkea verenpaine

Jos kärsii jo korkeasta verenpaineesta tai haluaa välttää vaivan tulevaisuudessa, kannattaa kiinnittää huomiota päivittäin nautittuun vesimäärään. Verestä 92 prosenttia koostuu vedestä ja tästä syystä nestevaje vaikeuttaa veren kulkemista kehossa.

Korkea kolesteroli

Nestehukka vai vaikuttaa niin ikään kehon kolesteroliarvoihin. Mikäli korkea kolesteroli on sukurasitteenasi, kannattaa kiinnittää erityishuomiota päivittäin nautitun veden määrään.

Munuaisongelmat

Munuaiset puhdistavat kehoa ja nesteet kulkevat niiden kautta. Tästä syystä vesi on elintärkeää myös munuaisten toiminnalle. Jos kehossa ei ole tarpeeksi nestettä, voi munuaisten toiminta vaikeutua.

Ummetus

Niin ikään ummetus voi hieman yllättäen johtua myös nestevajeesta. Tämä johtuu siitä, että keho hyödyntää nestettä kaikessa vatsan toiminnassa.

Nivelkivut

Veden juominen on erityisen tärkeää keski-iän ylittäneille, silläse voi ehkäistä myös nivelongelmia. Jos keho kärsiii nestehukasta, eivät nivelet toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

Lihominen

Jos ruokavalio on kohdillaan, mutta paino tuntuu silti nousevan, voi syy löytyä nestevajeesta. Keho toimii optimaalisesti silloin, kun nestetasapaino on kohdillaan ja vastaavasti päivittäin nautittu liian vähäinen nestemäärä voi lisätä esimerkiksi näläntunnetta.

Ryppyjen ilmestyminen aikaisin

Mikäli kehossasi näkyy vanhenemisen merkkejä tavallista aiemmin, voi tämä olla peruja pitkään jatkuneesta nestehukasta. Vesi vaikuttaa merkittävästi ihon kuntoon ja ennenaikaiset rypyt kasvoissa voivat kertoa siitä, ettei vettä tule nautittua rittävästi.

LifeHackin listasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lähde: LifeHack

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja