Selitys pahaan makuun – suomalaiset ostavat tämän hedelmän raakana

Mangot ovat maaliskuussa parhaimmillaan ja niitä on tarjolla ruokakauppojen hedelmäosastoilla mukavasti. Ethän kuitenkaan viipaloi välipalaksi raakaa mangoa?
Satokausikalenteri kertoo, että useiden muiden hedelmien tapaan mangot tuodaan Suomeen raakoina. Syy tähän on se, että raakoja hedelmiä on helpompi säilyttää ja kuljettaa.
Raaka mango maistuu pahalta
Hedelmätiskeillä syöntikypsiksi kutsutut mangot ovat usein vielä raakoja – ja tämä voi vaikuttaa merkittävästikin niiden makuun. Kitkerää porkkanaa maultaan muistuttava mango ei ole vielä kypsä.
Mangon ostamiseen kannattaa suhtautua kuin avokadon ostamiseen: Sen on hyvä antaa kypsyä huoneenlämmössä tovi. Raaka mango kypsyy noin viikon kuluessa, mutta sen kypsymistä voi nopeuttaa säilyttämällä sitä samassa muovipussissa omenan kanssa.
Älä säilytä kylmässä
Toinen syy siihen, että mango voi maistua pahalta on se, että se on paleltunut. Mangoa ei kannata säilyttää jääkaapissa, sillä liian kylmässä säilytetyn mangon maku voi muuttua ikävästi.
Lähteet: Satokausikalenteri, kasvikset.fi, kysy.fi, greentaste.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka