Selitys pahaan makuun – suomalaiset ostavat tämän hedelmän raakana
Mangot ovat maaliskuussa parhaimmillaan ja niitä on tarjolla ruokakauppojen hedelmäosastoilla mukavasti. Ethän kuitenkaan viipaloi välipalaksi raakaa mangoa?
Satokausikalenteri kertoo, että useiden muiden hedelmien tapaan mangot tuodaan Suomeen raakoina. Syy tähän on se, että raakoja hedelmiä on helpompi säilyttää ja kuljettaa.
Raaka mango maistuu pahalta
Hedelmätiskeillä syöntikypsiksi kutsutut mangot ovat usein vielä raakoja – ja tämä voi vaikuttaa merkittävästikin niiden makuun. Kitkerää porkkanaa maultaan muistuttava mango ei ole vielä kypsä.
Mangon ostamiseen kannattaa suhtautua kuin avokadon ostamiseen: Sen on hyvä antaa kypsyä huoneenlämmössä tovi. Raaka mango kypsyy noin viikon kuluessa, mutta sen kypsymistä voi nopeuttaa säilyttämällä sitä samassa muovipussissa omenan kanssa.
Älä säilytä kylmässä
Toinen syy siihen, että mango voi maistua pahalta on se, että se on paleltunut. Mangoa ei kannata säilyttää jääkaapissa, sillä liian kylmässä säilytetyn mangon maku voi muuttua ikävästi.
Lähteet: Satokausikalenteri, kasvikset.fi, kysy.fi, greentaste.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria