Selitys pahaan makuun – suomalaiset ostavat tämän hedelmän raakana

mango
Mangot ovat maaliskuussa parhaimmillaan. SHUTTERSTOCK

Mangot ovat maaliskuussa parhaimmillaan ja niitä on tarjolla ruokakauppojen hedelmäosastoilla mukavasti. Ethän kuitenkaan viipaloi välipalaksi raakaa mangoa?

Satokausikalenteri kertoo, että useiden muiden hedelmien tapaan mangot tuodaan Suomeen raakoina. Syy tähän on se, että raakoja hedelmiä on helpompi säilyttää ja kuljettaa.

Raaka mango maistuu pahalta

Hedelmätiskeillä syöntikypsiksi kutsutut mangot ovat usein vielä raakoja – ja tämä voi vaikuttaa merkittävästikin niiden makuun. Kitkerää porkkanaa maultaan muistuttava mango ei ole vielä kypsä.

Mangon ostamiseen kannattaa suhtautua kuin avokadon ostamiseen: Sen on hyvä antaa kypsyä huoneenlämmössä tovi. Raaka mango kypsyy noin viikon kuluessa, mutta sen kypsymistä voi nopeuttaa säilyttämällä sitä samassa muovipussissa omenan kanssa.

Älä säilytä kylmässä

Toinen syy siihen, että mango voi maistua pahalta on se, että se on paleltunut. Mangoa ei kannata säilyttää jääkaapissa, sillä liian kylmässä säilytetyn mangon maku voi muuttua ikävästi.

Lähteet: Satokausikalenteri, kasvikset.fi, kysy.fi, greentaste.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!