Sanjan huijaustortut kätkevät sisäänsä herkullisen yllätyksen – nämä Runebergin tortut ovat jokaisen juustokakkufanin unelma!

runebergintortutÄLÄKÄYTÄ
Nämä Runebergin tortut valmistetaan keksipohjasta ja juustotäytteestä. Sanja Alisic

Runebergin torttujen muotoon leivotut juustokakut ihastuttavat niin perinteisten torttujen kuin juustokakkujenkin ystäviä. 

Runebergin tortuilla juhlistetaan 5. helmikuuta Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivää. Perinteisten torttujen rinnalla maistuvat myös torttujen muotoon leivotut juustokakut.

Jokaisen juustokakkuja rakastavan unelma

Nämä hauskat leivonnaiset ovat Sokerivaltakunta-blogin takana olevan Sanjan käsiälaa. Idea klassikkoleivonnaisten, Runebergin torttujen ja juustokakun, yhdistämiseen syntyi innokkaan leipurin mukaan vahingossa.

– Halusin tehdä jotain erilaista kun tavalliset Runebergin tortut ja idea syntyi ihan vahingossa. Käytin tähän herkkuun piparkakun murusia, ihan kuin oikea rouva Runeberg, mutta tämä rouva, siis rouva Sokerivaltakunta, ei voi missata mahdollisuutta tehdä juustokakkuja. Ne ovat tämän rouvan intohimo, blogissa kerrotaan. 

Lopputuloksena syntyi Runebergin torttujen muotoon leivottuja juustokakkuja, jotka hurmaavat niin maullaan kuin ulkonäöllään. Hyvä puoli tässä reseptissä on myös se, että nämä herkut syntyvät ilman uunia vain muutamasta ainesosasta.

– Helppoa kuin mikä! Sanja lisää.

Runebergin huijaus: Juustokakkupiilo 

Pohja:
300 g piparkakkuja (jauhettuna)
100 g manteleita (jauhettuna)
150 g voita (sulatettuna)
2–3 rkl rommia

Täyte:
5 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
80 g muscovadosokeria
6 liivatelehteä
0,5 dl rommia

Valmista pohja. Yhdistä kaikki ainekset keksitaikinaksi ja laita muotteihin. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Poista muoteista ja täytä juustotäytteellä.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma, juusto ja muscovadosokeri vaahdoksi. Kuumenna rommi kiehuvaksi. Sulata liivatteet rommissa, ja kaada ohuena nauhana juustoseokseen, koko ajan vatkaten. Täytä keksimuotit, anna hyytyä jääkaapissa, käännä nurinpäin ja koristele vadelmahillolla ja  sokerikuorrutteella. Nyt voit huijata ketä vaan!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja