Sangria - tuo kesä lasiin ja mieleen!

MTV Oy, All rights reserved

Sangria kuuluu niihin juomiin, joita maistaessa tulee aina miettineeksi, miksi ihmeessä sitä ei juo useammin. Kesäloman viimeinen päivä, joka ilmeni vieläpä helteiseksi, suorastaan huusi sangrian kaltaista kostuketta puutarhan rauhassa nauttimiseen.

Sangriareseptejä löytyy melkein niin monta kuin juojiakin, joten kannan oman korteni kekoon. Juon parhaillaan tätä versiota ja voin suoraan sanoa tämän osuneen varsin nappiin, vaikka ei vielä tekeytyä ehtinytkään. 

Tekeytyminen on sangrialle olennaista, vaikka juoma ”raakana”, kovan janon siivittämänä ei aina sitä mahdollistakaan. Onneksi se on kelpo kamaa myös hätäisenä versiona. Sain reseptikilpailuun osallistuessani sponssina pullollisen suomalaisten suosimaa Gato Negro Cabernet Sauvignon -viiniä, joka ei sellaisenaan ihan omia  omia makuhermojani hivele, mutta sangrian pohjana se toimi hyvin. On tietty totta, että mitä laadukkaampi viini, sitä parempi sangria, mutta tämä riitti tähän hätään erittäin hyvin.

KERRO OMA SANGRIA-RESEPTISI! Sangriaa voi tehdä hyvin monimuotoisesti, joten kerro ihmeessä omat vinkkisi kommenteissa. Saat toki myös arvostella omia valintojani. Ne valikoituivat puhtaasti viinakaapin sisällön pohjalta (huomaa Jallu-pullon väärä korkki). Mutta kuten totesin, oikein onnistunut liemi siitä syntyi.

SANGRIA

1 plo punaviiniä

0,5 dl Triple Seciä, Grand Marnieria tai muuta appelsiinista likööriä

0,5 dl brandya, konjakkia tai Jallua

0,5 dl tuoremehua

0,5 dl sitruslimpparia

1/2 sitruunan mehu

luomuhedelmiä pilkottuna, esim. appelsiinia, sitruunaa, limeä, nektariinia, mansikkaa…

Sekoita ainekset yhteen ja jos vain suinkin maltat, anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti, ehkä jopa yön yli. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja