Samppanjapullo auki veitsellä sivaltaen – näin temppu tehdään!

Samppanjapullo
Shutterstock

Samppanjapullon avaaminen miekalla viiltäen ei ole niin vaikeaa kuin päällepäin vaikuttaisi.

Sabrage on Napoleonin ajoilta peräisin oleva, alkujaan ranskalainen menetelmä, jossa samppanjapullo avataan miekalla tai veitsellä viiltäen. Menetelmä perustuu samppanjapullossa olevaan paineeseen, joka työntää korkin pois paikoiltaan.

Temppu näyttää vaikeaselkoiselta, mutta on todellisuudessa yllättävän helppoa toteuttaa. Jos viilto toteutetaan oikeaoppisesti, pullon lasinen kaula katkeaa siististi ja kuohuva samppanja huuhtoo mahdolliset sirut pois.

Tempun tarpeellisuudesta voidaan tosin olla montaa mieltä. Ainakin se aiheuttaa jonkin verran arvokkaan samppanjan hukkaan valumista kuohunnan mukana.

Sabrage voi onnistua myös kuohuviinipullolla, mutta mitä halvempi pullo on, sitä todennäköisemmin viilto epäonnistuu. Tämä johtuu siitä, että edullisissa kuohuviinipulloissa ei ole tarpeeksi painetta korkin irtoamiseen viillon avulla.

Vaikka viiltäminen näyttää videolla helpolta toteuttaa, emme suosittele temppua kokeiltavaksi kotioloissa suin päin.

Katso videolta, miten temppu tehdään!

Lähde: Food52.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja