1:58

Salmonellavaara! Naudan jauhelihaa vedetään jälleen myynnistä – Lidl keskeyttää yhteistyön lihatalon kanssa

Lidl vetää takaisin kaksi erää Bergmann-merkin naudan jauhelihaa, joista on valvontanäytteissä todettu salmonellaepäily. Lidl Suomi keskeyttää yhteistyön Skare-lihakonsernin kanssa kolmen salmonellalöydöksen takia.

Takaisinveto koskee eriä, joiden viimeiset käyttöpäivät olivat 12.2.2019 ja 14.2.2019. Tuotteet ovat olleet myynnissä kaikissa Suomen Lidl-myymälöissä viikoilla 6 ja 7. Lidl pyytää kyseistä jauhelihaa ostaneita ja tuotteen pakastaneita asiakkaitaan palauttamaan kyseisten erien tuotteet Lidl-myymälään, jossa tuotteen hinta hyvitetään.

Tuote: Bergmann naudan jauheliha 10%
Pakkauskoko: 1 kg
Viimeinen käyttöpäivä: 12.2.2019 tai 14.2.2019
Erätunnisteet: 1905520 ja 1906120
Lihan alkuperämaa: Saksa
Liha pakattu: Tanska
Tavarantoimittaja: Skare Meat Packers

Lidl poistaa valikoimista neljä lihatalon tuotetta

Lidl Suomi keskeyttää yhteistyön tanskalaisen Skare Meat Packers -lihatalon kanssa, jonka tuotteesta on lyhyen ajan sisällä kolmesti saatu positiivinen salmonellanäyte. Positiiviset näytteet saatiin Lidlin omissa tutkimuksissa ja lisäksi paikallisen terveystarkastajan testeissä Oulussa. Saman tavarantoimittajan samassa tuotteessa havaittiin salmonellaa myös tammikuun lopulla.

– Vaikka ottamistamme kymmenistä salmonellanäytteistä suurin osa on ollut puhtaita, toistuvat positiiviset näytteet ovat merkki siitä, että tavarantoimittajan tuotannossa on ongelmia, jotka pitää ratkaista. Pahoittelemme syvästi asiakkaillemme salmonellalöydöksistä koituvaa huolta ja ylimääräistä vaivaa, Lidl Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen kertoo.

Yhteistyön keskeyttämisen johdosta Lidlin valikoimasta on poistettu toistaiseksi neljä Skare-konsernin Lidlille toimittamaa tuotetta: Bergmann naudan jauheliha 5%, Bergmann naudan jauheliha 10 %, Bergmann naudan ulkofileepihvi ja Bergmann naudan pippuripihvi.

Salmonellaa etsitään jokaisesta tuote-erästä

Salmonellaepäilyt tulivat Lidlin tietoon vasta tuotteiden viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Osa kuluttajista on kuitenkin saattanut pakastaa tuotteen, ja siksi Lidl pyytää asiakkaita tarkastamaan ostamansa tuotteet.

Takaisinveto koskee Bergmann naudan jauhelihaa (10%), jonka viimeinen käyttöpäivä oli 12.2.2019 tai 14.2.2019. Salmonellatestien tulokset varmistuvat tällä viikolla.

Suomeen saapuvan jauhelihan jokainen erä testataan jo lähtömaassa ja jokaisen Suomeen saapuvan erän mukana on oltava todistus salmonellavapaudesta. Tästä huolimatta salmonellaa on löytynyt myöhemmin Suomessa tehdyissä testeissä.

Lähde: Lidl

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja