Salakapakan baarimestarit paljastavat parhaat drinkkireseptinsä: "Täydellinen vastapaistetun munkin kaveri"

shutterstock_628645820
Kuvituskuva. Laadukkaista raaka-aineista valmistettu cocktail luo juhlan tuntua. Shutterstock

Helsinkiläisen salakapakkanakin tunnetun cocktailbaarin, Trillby & Chadwickin baarimestarit Juho Eklund ja Aatu Ståhlhammar esittelevät vapun parhaat cocktail-vinkit Makuja.fi:n lukijoille.

Jos perinteinen juomapuoli eli kuohuviini ja sima tympivät, kokeile vappupöydän tyylikkäänä palanpainikkeena ja suoranaisena koristeena keväisiä cocktaileja.

Nämä Trillby & Chadwickin baarimestarien ideoimat eksoottiset ja kekseliäät kukonpyrstöt hellivät taatusti vaativienkin alkoholipohjaisten juomasekoitusten ystävien makunystyröitä.

Havis Amanda

Havis Amandassa maistuu alkava kesä. Helsinkiläispatsaan mukaan nimetty hedelmäinen ja kupliva juoma sopii varmasti monen juhlavieraan makuun.

– Kuohuviini kuuluu vappuun! Yllätä ystäväsi tällä raikkaalla ja helpolla juhlajuomalla. Tätä voit kokeilla myös boolina, Eklund ja Ståhlhammar vinkkaavat.

Havis Amanda

Ainekset:

4 cl Helsingin-giniä
2 cl tuorepuristettua omenamehua
2 cl sitruunamehua
2 cl sokerilientä
ripaus kardemummaa ravistukseen
kuohuviiniä

Ravista ja siivilöi pitkään lasiin. Pidennä kuohuviinillä ja koristele omenaviuhkalla ja vaniljatangolla. Nauti!

Vinkki: Sokeriliemen saat helpoiten valmistettua keittämällä 2 osaa sokeria yhtä osaa vettä kohden. Liemi on valmis, kun se on kirkasta ja jäähtynyt.

March of the Workers

March of the Workers tai kotoisammin Työväen marssi on siman luonnollinen ja herkullinen liittolainen. Cocktail saa potkua rommista, kirsikasta ja kanelista.

– Juoma on täydellinen vastapaistetun munkin kaveri. Rommin, sherryn ja kirsikan trio tukee täydellisesti perinteistä simaa. Kokeile vaikka pullottaa juoma ja ottaa mukaan vapun puistopiknikeille, baarimestarit ehdottavat.

March of the Workers

Ainekset:

3 cl Ron Zacapa- rommia
1 cl kirsikkalikööriä (esim. Cherry Heering)
0,5 cl makeaa Sherryä (esim. Pedro Ximenez)
3 cl sitruunamehua
2 cl kanelisokerilientä
simaa

Ravista ja siivilöi lyhyeen lasiin ja pidennä simalla. Koristele Kanelitangolla ja Kirsikalla. Nauti!

Vinkki: Kanelisiirapin saat tehtyä samalla tavalla kuin sokerisiirapin, mutta lisää vain keitokseen kanelitankoja.

Mr. Pickle

Mr. Pickle on raikas ruokahalun herättelijä, joka löytyy tällä hetkellä myös salakapakan omalta listalta. Gini, kurkku ja ruohosipuli sopivat erinomaisesti yhteen.

– Tämä in skandinaavinen vaihtoehto alkukesän juhliin, etenkin kalan kaveriksi. Meidän versio helsinkiläisen baarimestarin Eetu Topon innoittamasta uudesta cocktail-kategoriasta, jossa sitrus korvataan etikalla ja vaihtoehdot eri alkoholien, sokerien ja pidentäjien kanssa ovat rajattomat, Eklund ja Ståhlhammar kertovat.

Mr. Pickle

Ainekset:

4 cl Bombay Sapphire- giniä
3 cl kurkkumehua
2 cl ruohosipulisiirappia
1 cl väkiviinaetikkaa

Hämmennä jäiden kera ja siivilöi cocktail-lasiin. Koristele hillosipulilla ja kurkkusiivulla. Nauti!

Vinkki: Ruohosipulisiirapin saat tehtyä keittämällä tasamäärät sokeria ja vettä ja lisäämällä kourallisen tuoretta ruohosipulia. Keitä, anna jäähtyä ja siivilöi.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat