Saksalaisessa laboratoriossa tapahtui erehdys – näitä marjoja saakin syödä!
Goji-tuotteiden takaisinveto perutaan aiheettomana.
Kerroimme aiemmin, että Foodin Oy:n goji-marjoissa havaittiin salmonellaepäily, jonka seurauksena marjatuotteita vedettiin myynnistä.
Goji-marjaa sisältävien tuotteiden takaisinveto johtui siitä, että samaa goji-erää myyvä saksalainen toimija oli havainnut marjoissa salmonellaa. Tämän vuoksi gojia vedettiin takaisin niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.
Ruokavirasto kertoo nyt Foodin Oy:n ilmoittaneen, että 19.1.2024 saadun tiedon mukaan saksalaisessa laboratoriossa oli tapahtunut erehdys, ja marjoja koskeva takaisinveto voidaan perua aiheettomana.
Näitä tuotteita saakin syödä:
Tuote | Parasta ennen | Erätunnus | Myynnissä alkaen |
Goji marja luomu 150 g | 4/2025 | L051023 | 9.10.2023 |
Goji marja luomu 450 g | 5/2025 | L301123 | 4.12.2023 |
Trailmix high five 70 g | 3/2025 | L181223 | 19.12.2023 |
Samaan aikaan tehty takaisinveto Miniviikuna luomu 150 g -tuotteelle on kuitenkin voimassa.
Katso myös: Testaa mahtava lisuke lihalle, kanalle tai juustoille
Lähde: Ruokavirasto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti