Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Säilö uudet perunat joulupöytään – näillä vinkeillä onnistut

Julkaistu 10.07.2015 16:07

MTV LIFESTYLE

Uudet perunat maistuvat niin herkullisilta, että niitä tekisi mieli syödä talvellakin. Se on mahdollista, kunhan perunat käsittelee oikein.

Moni jää kaipaamaan uusia perunoita jo heti alkusyksystä. Perunoiden ainutlaatuisen makuelämyksen voi kuitenkin säilöä talven varalle, kunhan muistaa tärkeät työvaiheet.

Pakastus on hyvä säilömiskeino monelle tuotteelle, niin myös perunalla. Peruna voi olla hieman haasteellinen pakastettava sen suuren vesipitoisuuden vuoksi, joten sen käsittelyssä kannattaa olla tarkkana.

Näin onnistut:

Perunat tulee esikeittää kevyesti suolatussa vedessä. Ilman kiehautusta perunan rakenne ja maku kärsivät pakastuksessa.

Valitse pakastettavaksi mahdollisimman tasakokoisia perunoita. Puhdista perunat ennen esikeittoa ja kiehauta niitä suolavedessä noin kolmen minuutin ajan riippuen perunan koosta.

Kannattaa muistaa, että varhaisperunat lisätään aina kypsymään kiehuvaan veteen. Jäähdytä ja kuivaa esikeitetyt perunat ennen pakastusta. Voit pakastaa perunat joko pussissa tai rasiassa. 

Pakastimesta perunoiden käyttöönotto onnistuu laittamalla perunat jäisinä kylmään suolaveteen ja kiehauttamalla ne kypsiksi. Muista, että perunat on esikypsennetty, joten ne tarvitsevat lyhyemmän keittoajan. 

Lähde: Maa-ja kotitalousnaiset

Lisää aiheesta:

Tee viipymättä näin varhaisperunoille! Kiität itseäsi myöhemminHaluatko nauttia uusista perunoista vuoden ympäri? Se on mahdollista, mutta nyt on aika toimia – näin säilöt potut ilman, että maku kärsiiTee heti näin varhaisperunoille! Kiität taatusti itseäsi myöhemminToimi välittömästi! Tee näin uusille perunoille ja kiität itseäsi myöhemminToimi nyt! Tee näin uusille perunoille ja kiität itseäsi myöhemminYleinen virhe saa ravintoaineet tuhoutumaan – ethän sorru tähän mokaan, kun keität perunoita?
PerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Peruna
  • 22.6.09:44
    Ruoka

    Varhaisperunoista entistäkin parempia! Hittiohje kannattaa testata

  • 17.6.12:44
    Ruoka

    Timon perunanpesuvideo räjäytti Tiktokin – "Laiskuuttahan tuo nyt on"

  • 11.6.07:46
    Ruoka

    Luulitko syöväsi nyt uusia perunoita? Olet väärässä

  • 6.6.10:54
    Ruoka

    Mahtavia uutisia varhaisperunoista!

  • 30.5.09:33
    Ruoka

    Onko peruna oikeasti terveellistä?