Säilö uudet perunat joulupöytään – näillä vinkeillä onnistut
Uudet perunat maistuvat niin herkullisilta, että niitä tekisi mieli syödä talvellakin. Se on mahdollista, kunhan perunat käsittelee oikein.
Moni jää kaipaamaan uusia perunoita jo heti alkusyksystä. Perunoiden ainutlaatuisen makuelämyksen voi kuitenkin säilöä talven varalle, kunhan muistaa tärkeät työvaiheet.
Pakastus on hyvä säilömiskeino monelle tuotteelle, niin myös perunalla. Peruna voi olla hieman haasteellinen pakastettava sen suuren vesipitoisuuden vuoksi, joten sen käsittelyssä kannattaa olla tarkkana.
Näin onnistut:
Perunat tulee esikeittää kevyesti suolatussa vedessä. Ilman kiehautusta perunan rakenne ja maku kärsivät pakastuksessa.
Valitse pakastettavaksi mahdollisimman tasakokoisia perunoita. Puhdista perunat ennen esikeittoa ja kiehauta niitä suolavedessä noin kolmen minuutin ajan riippuen perunan koosta.
Kannattaa muistaa, että varhaisperunat lisätään aina kypsymään kiehuvaan veteen. Jäähdytä ja kuivaa esikeitetyt perunat ennen pakastusta. Voit pakastaa perunat joko pussissa tai rasiassa.
Pakastimesta perunoiden käyttöönotto onnistuu laittamalla perunat jäisinä kylmään suolaveteen ja kiehauttamalla ne kypsiksi. Muista, että perunat on esikypsennetty, joten ne tarvitsevat lyhyemmän keittoajan.
Lähde: Maa-ja kotitalousnaiset
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia