Säilö uudet perunat joulupöytään – näillä vinkeillä onnistut

Uudet perunat maistuvat niin herkullisilta, että niitä tekisi mieli syödä talvellakin. Se on mahdollista, kunhan perunat käsittelee oikein.

Moni jää kaipaamaan uusia perunoita jo heti alkusyksystä. Perunoiden ainutlaatuisen makuelämyksen voi kuitenkin säilöä talven varalle, kunhan muistaa tärkeät työvaiheet.

Pakastus on hyvä säilömiskeino monelle tuotteelle, niin myös perunalla. Peruna voi olla hieman haasteellinen pakastettava sen suuren vesipitoisuuden vuoksi, joten sen käsittelyssä kannattaa olla tarkkana.

Näin onnistut:

Perunat tulee esikeittää kevyesti suolatussa vedessä. Ilman kiehautusta perunan rakenne ja maku kärsivät pakastuksessa.

Valitse pakastettavaksi mahdollisimman tasakokoisia perunoita. Puhdista perunat ennen esikeittoa ja kiehauta niitä suolavedessä noin kolmen minuutin ajan riippuen perunan koosta.

Kannattaa muistaa, että varhaisperunat lisätään aina kypsymään kiehuvaan veteen. Jäähdytä ja kuivaa esikeitetyt perunat ennen pakastusta. Voit pakastaa perunat joko pussissa tai rasiassa. 

Pakastimesta perunoiden käyttöönotto onnistuu laittamalla perunat jäisinä kylmään suolaveteen ja kiehauttamalla ne kypsiksi. Muista, että perunat on esikypsennetty, joten ne tarvitsevat lyhyemmän keittoajan. 

Lähde: Maa-ja kotitalousnaiset

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja