Sadonkorjuu-cannellonit kolmen juuston kastikkeella

MTV Oy, All rights reserved

Cannelloni taitaa olla useimmille suomalaisille harvinaisempi pastalaatu. Omalla kohdalla nuo putkilot kuuluvat kuitenkin pastalemppareihin. Siitä syntyy usein lasagnen tyyppinen vuoka, mutta hauskemmassa ulkoasussa. Tavallaan se pilkkoo lasagnen ainekset osiin ja rakentaa sen toisessa muodossa. Perusjuttu on täyttää putket haluamallaan maulla, asetella ne vierekkäin ja kaataa päälle maito- ja/tai juustokastiketta. Tai vaikka tomaattisoosia. Täyttöoperaatioon voi ottaa mukaan myös lapsityövoimaa, mikäli sellaista on taloudessa tarjolla. Hauskaa puuhaa. 

Teimme viikonloppuna loput syksyn sadonkorjuusta mökillä. Saaliiksi saimme kilokaupalla kasviksia, joista punajuuret päätyivät cannellonien sisään. Mukaan tuli myös tuoretta pinaattia ja suppilovahveroita syksyn makuja tuomaan. Päälle laitettiin vastapainoksi tuhdin maukas juustoinen kastike. Pinta kruunattiin parmesaanilla. Täyttävää, makua tulvivaa kasvisruokaa, johon ei pihvinpurija huomaa lihaa edes kaivata. Täydellistä lihattoman lokakuun lohturuokaa.

HUOM!Osallistun tällä reseptillä Myllyn Paras pastaresepti 2013 -kilpailuun. Tätä superhypermaukasta reseptiä voi äänestää 16.-30.10.13 tätä klikkaamalla.

VINKKI 1!Cannelloni toimii loistavana hävikin ehkäisijänä. Sisään voi tunkea helposti monenlaista tähdettä.

VINKKI 2! Voit tehdä täytteestä rouhean pieninä kuutioina tai vetämällä kaiken tehosekoittimella massaksi. Molempi parempi. Litra täytettä riittää cannelloni-paketillisen täyttämiseen. Jos jää yli, niin tee lopuilla herkkuleipiä.

VINKKI 3! Täytteeseen sopii loistavasti mukaan myös pähkinät. 

Sadonkorjuu-cannellonit kolmen juuston kastikkeella

3-4 hlölle

1 paketti Myllyn Paras Cannelloneja

7-12 punajuurta koosta riippuen

1 sipuli, hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

1 l sieniä, pilkottuna (itsellä suppilovahveroita)

150 g pinaattia, tuore tai pakaste

tuoretta timjamia ja/tai rosmariinia, silputtuna

250 g sinihomejuustoa

250 g ricottaa tai muuta tuorejuustoa

50 g parmesaania, raastettuna

nokare voita

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita punajuuret uunivuokaan kokonaisina. Ripottele päälle suolaa ja hiukan oliivöljyä. Paahda punajuuria tunnin verran tai kunnes ne ovat kypsiä. Lämmitä sillä välin paistinpannu kuumaksi. Lisää sienet kuivalle pannulle ja paista niistä kosteus pois. Laske keskilämmölle ja lorauta sekaan hiukan oliiviöljyä ja lisää tuore pinaatti sekä yrtit. Kun pinaatti on paistunut, mausta seos suolalla ja pippurilla. Ota esiin kattila ja lisää sinne ricotta tai tuorejuusto sekä murusteltu sinihomejuusto. Lämmitä varovasti sen verran, että seos pehmenee ja pääset sekoittamaan juustot keskenään. Ota kypsät punajuuret uunista. Älä sammuta uunia. Jäähdytä punajuuret, kuori ja pilko. Jos haluat rauheaa täytettä, niin pieniksi kuutioiksi ja jos massaa, niin sellaiseksi, että sen voi muusata tehosekoittimella. Sekoita yhteen sienet, pinaatti ja punajuuret. Voit myös surauttaa sen tasaiseksi tehosekoittimella. Maista seosta ja mausta hyvän makuiseksi.

Ota esiin uunivuoka, johon ladot pastaputket. Voitele se voilla. Täytä cannellonit täyteseoksella. Asettele täytetyt putkilot vierekkäin. Kaada päälle juustoseos. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Laita uuniin 30-40 minuutiksi. Kun pinta on saanut kauniin kullanruskean värin, testaa hammastikulla pastan kypsyyttä. Mikäli tikku ei mene helpolla läpi, laita vuoan päälle folio ja paista vielä muutama minuutti. Ota vuoka uunista ja annostele muutama putkilo lautaselle. Nauti ja käy ruoan jälkeen äänestämässä reseptiä täällä. :)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat