Sääntö-Suomen ylitarkka munavaatimus ihmetyttää – heitetäänkö tämän vuoksi kananmunia kennokaupalla roskiin?
Tiesitkö, että EU:n säännösten vuoksi Suomessa kananmuniin joudutaan merkitsemään parasta ennen -päiväys huomattavasti aikaisemmin, kuin asiantuntijan mukaan olisi tarpeen?
Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka kertoo, että Suomessa kananmuniin merkitään EU-säännösten mukaisesti parasta ennen -päiväys alle kuukauden päähän munan munimisesta. Torikan mukaan kananmunat säilyvät oikeasti huomattavasti tätä pidempään.
– EU:ssa leimataan parasta ennen -merkintä kananmunaan 28 vuorokauden päähän muninnasta ja kansainvälisessä kaupassa vastaava luku on 90 vuorokautta, Torikka toteaa.
Moni kuitenkin seuraa orjallisesti elintarvikkeiden parasta ennen -päiväyksiä. Päiväyksen vuoksi asiantuntija ei kuitenkaan suosittele heittämään kananmunia roskiin.
– Munahan säilyy vaikka kuinka kauan – helposti ainakin puoli vuotta, kunhan se on oikein säilytetty, Torikka kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan