Mainos

S-ryhmä vetää myynnistä: Rainbow-tuotteesta löytyi listeriabakteeria – jos ostit, älä syö

SOK on ilmoittanut poistaneensa myynnistä Rainbow Makea maissi –pakastemaissia (450 g). Tuotteen yhdessä erässä on todettu sallitun pitoisuuden ylittävä määrä listeriaa.

SOK vetää pois markkinoilta Rainbow Makeaa maissia, koska sen omavalvonnassa tuotteen yhdestä erästä on löydetty listeriabakteeria (Listeria monocytognes) yli lainsäädännössä sallitun enimmäismäärän. Erä on ollut myynnissä osassa S-ryhmän myymälöitä tammikuussa ja poistettu nyt myynnistä.

Varotoimenpiteenä takaisin vedetään kaikki Rainbow Makea maissi -tuote-erät, joiden parasta ennen -päiväys on 06.01.2019 - 09.06.2019.

Tuotteen EAN-koodi on 6414890300050 ja tuotteen pakkauskoko 450 grammaa. Tuotteen valmistaja on puolalainen Pinguin Foods Polska Sp. z o.o.. Tuotteita on myyty S-ryhmän Prisma-, S-market-, Sale- ja Alepa-myymälöissä ympäri Suomen.

Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisten tuote-erien käyttö ja hävittämään tuotteet. Mikäli tuotteen on jo käyttänyt ja kuumentanut pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti, on käyttö ollut turvallista, sillä kuumennus tappaa bakteerin.

Lähteet: SOK, Evira

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja