S-ryhmä vetää myynnistä: Rainbow-tuotteesta löytyi listeriabakteeria – jos ostit, älä syö
SOK on ilmoittanut poistaneensa myynnistä Rainbow Makea maissi –pakastemaissia (450 g). Tuotteen yhdessä erässä on todettu sallitun pitoisuuden ylittävä määrä listeriaa.
SOK vetää pois markkinoilta Rainbow Makeaa maissia, koska sen omavalvonnassa tuotteen yhdestä erästä on löydetty listeriabakteeria (Listeria monocytognes) yli lainsäädännössä sallitun enimmäismäärän. Erä on ollut myynnissä osassa S-ryhmän myymälöitä tammikuussa ja poistettu nyt myynnistä.
Varotoimenpiteenä takaisin vedetään kaikki Rainbow Makea maissi -tuote-erät, joiden parasta ennen -päiväys on 06.01.2019 - 09.06.2019.
Tuotteen EAN-koodi on 6414890300050 ja tuotteen pakkauskoko 450 grammaa. Tuotteen valmistaja on puolalainen Pinguin Foods Polska Sp. z o.o.. Tuotteita on myyty S-ryhmän Prisma-, S-market-, Sale- ja Alepa-myymälöissä ympäri Suomen.
Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisten tuote-erien käyttö ja hävittämään tuotteet. Mikäli tuotteen on jo käyttänyt ja kuumentanut pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti, on käyttö ollut turvallista, sillä kuumennus tappaa bakteerin.
Lähteet: SOK, Evira
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan