S-ryhmä vetää myynnistä: Rainbow-tuotteesta löytyi listeriabakteeria – jos ostit, älä syö

Pakastemaissi rainbow takaisinveto
Rainbow Makea maissi -pakastemaissia vedetään myynnistä listeriabakteerin vuoksi. SOK

SOK on ilmoittanut poistaneensa myynnistä Rainbow Makea maissi –pakastemaissia (450 g). Tuotteen yhdessä erässä on todettu sallitun pitoisuuden ylittävä määrä listeriaa.

SOK vetää pois markkinoilta Rainbow Makeaa maissia, koska sen omavalvonnassa tuotteen yhdestä erästä on löydetty listeriabakteeria (Listeria monocytognes) yli lainsäädännössä sallitun enimmäismäärän. Erä on ollut myynnissä osassa S-ryhmän myymälöitä tammikuussa ja poistettu nyt myynnistä.

Varotoimenpiteenä takaisin vedetään kaikki Rainbow Makea maissi -tuote-erät, joiden parasta ennen -päiväys on 06.01.2019 - 09.06.2019.

Tuotteen EAN-koodi on 6414890300050 ja tuotteen pakkauskoko 450 grammaa. Tuotteen valmistaja on puolalainen Pinguin Foods Polska Sp. z o.o.. Tuotteita on myyty S-ryhmän Prisma-, S-market-, Sale- ja Alepa-myymälöissä ympäri Suomen.

Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisten tuote-erien käyttö ja hävittämään tuotteet. Mikäli tuotteen on jo käyttänyt ja kuumentanut pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti, on käyttö ollut turvallista, sillä kuumennus tappaa bakteerin.

Lähteet: SOK, Evira

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.