Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

S-ryhmä teki sen taas – nyt halpuutetaan uusi tuoteryhmä: "Suomu nousuun!"

6:41Yrtti-inkivääriglaseerattua kuhaa
Julkaistu 08.05.2019 10:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

S-ryhmä kertoo panostavansa nyt entistä enemmän kalatuotteisiin – ja samalla halpuuttavansa kalatuotteiden hintoja.

Yllä olevalla videolla vinkataan herkullinen kuharesepti. 

S-ryhmä ryhtyy taisteluun erityisesti kotimaisen kalan puolesta yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa, kerrotaan SOK:n tiedotteessa. Kauppojen valikoimiin on luvassa uusia tuotteita eri kalaheimoille, kalan hintaa lasketaan heti ja myymälöissä nostetaan esille sesongin parhaat kalat.

Kotimainen kala halutaan nostaa nyt jalustalle, sillä yli puolet suomalaisista kertoo pyrkivänsä lisäämään kalan osuutta ruokavaliossaan. Asia käy ilmi Kantar TNS Oy:n Ruoka 2018 -raportissa.

Kuulutko kalapuikkoryhmään vai filee-joukkoon? 

S-ryhmän vähittäiskaupan valikoimajohtaja Antti Oksa kertoo kuluttajien jakautuvan kalansyönnissä erilaisiin ryhmiin ja jokaiselle ryhmälle on luvassa uutta kokattavaa. 

– Olemme tunnistaneet kuluttajista kolmen tyylin kalaväkeä: kalapuikkoryhmän, filee-joukon ja kokonaisen kalan taitajat.

Tällä hetkellä suomalaisten lautasille ui pääsääntöisesti lohta ja kirjolohta. Puhtaasti kotimaisista kaloista ykkönen on kirjolohi. Perässä tulevat silakka ja muikku.

– Kotimaisen kalan arvostusta pitää kasvattaa ja samalla lisätä sen osuutta ruokapöydissä. Suomessa on maailman parhaat kalavedet ja pyydettävää löytyy. Kotimaisen kalan syömisellä on parhaimmillaan myönteisiä vaikutuksia myös vesistöjemme ekologiaan, Antti Oksa toteaa.


Prismoissa ja S-marketeissa lanseerataan nyt myös Sesonkikala-konsepti, joka on suunniteltu yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa. Sesonkikalojen tavoitteena on nostaa tuoreimpia ja parhaimpia kalatuotteita esille, jotta ihmiset innostuisivat ja rohkaistuisivat syömään enemmän kalaa

– Satokausi-kasvikset ovat osoittaneet, että ruokakulttuuri muuttuu tarvittaessa nopeasti. Myös kala on sesonkiruokaa ja tällä toimenpiteellä tulee olemaan merkittäviä vaikutuksia kansanterveydelle ja -taloudelle sekä tietysti suomalaiselle ruokakulttuurille, Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula kuvaa.

"Viimeiset hetket pelastaa koko kala-ala"

Satokausikalenterin Samuli Karjula korostaa, että kotimaisen kalan syömisellä voi oikeasti vaikuttaa koko alan tulevaisuuteen Suomessa. 

– Tämä on oikeasti iso juttu, sillä nyt alkaa olla viimeiset hetket pelastaa koko kala-ala, ennen kuin viimeiset kalastajat jäävät eläkkeelle, Karjula kommentoi MTV:lle.

Touko-kesäkuussa Karjula suosittelee valitsemaan lautaselle muun muassa kotimaista silakkaa. 

– Silakkaa kannattaa ostaa, ennen kuin se karkaa kauas avomerelle. Vaaleista kaloista suosittelen ahventa ja kuhaa. Ne ovat nyt hyvänmakuisia kylmästä vedestä nostettuna.

Tuontikaloista jäämeren turskaa on Karjulan mukaan vielä hyvin saatavilla.

– Kesäkuussa helpoin valinta on kasvatettu taimen. Todella hyvä uutuus kirjolohen tapaan käytettäväksi ja sopii erinomaisesti varhaisvihanneksiin. Tulee juhlavaa arkiruokaa, Karjula suosittelee. 

Lisää aiheesta:

Suomalaiset haluaisivat syödä enemmän kotimaista kalaa, mutta se on kallista – elintarvikealan ammattilaisen mielestä on olemassa yksi ratkaisuOstatko sinäkin? K- ja S-ryhmä paljastavat kalatiskien hitit – nämä viedään jouluna käsistäSuomalaisilla on nyt uusi himotuote kalatiskillä – S-ryhmä toivoo lisää valikoimaa: "Paljon kysyntää"Yksi tuoteryhmä saavutti Suomen ruokakaupoissa täysin poikkeuksellisen suosion: "Kovassa nosteessa, nyt on imu päällä!"Buumi kasvatti myyntiä yli miljoonalla kilolla – S-ryhmän hittituote jatkaa voittokulkuaan: "Täysin ennennäkemätöntä""Halvempaa kuin lohi" – kolme mahtavaa kalaa, joita kannattaa ostaa juuri nyt
RuokaRuokakauppaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:52
    Linnut

    Kaunis Astoria on vaarassa jäädä ikisinkuksi – ei siedä rottia

  • Eilen17:25
    Huomenta Suomi

    Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannut

  • Eilen15:30
    Syömishäiriöt

    Mitä tehdä, kun ruokahalu muuttuu ruokahälyksi?

  • 22.11.18:01
    Liha

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • 22.11.09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!