Ruokavirastolle useita ilmoituksia Dipper-makeispatukoiden aiheuttamista oireista – pyytää vetämään pois myynnistä toistaiseksi

lk dipper patukoita
Dipper XL TonguePainter -patukoita. Ruokavirasto on saanut ilmoituksia vasemmassa reunassa näkyvästä vadelma-toffee-patukasta. Lehtikuva

Ruokavirasto kertoo alkaneensa selvittää Dipper-patukoista tehtyjä ilmoituksia, joiden mukaan ihmiset ovat saaneet erilaisia oireita syötyään Vidal Dipper XL Vadelma toffeetankoja.

Ruokavirastolle raportoituja oireita ovat olleet muun muassa vatsavaivoja, ihottumaa ja päänsärkyä. 

Viraston mukaan oireiden syytä ei tiedetä, eikä niiden yhteyttä Dipper-patukoihin voida toistaiseksi todistaa. 

- On havaittu, että osasta tuotteita puuttuvat säädösten edellyttämät suomen- ja ruotsinkieliset pakkausmerkinnät, viraston julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan. 

Virasto pyytää maahantuojia ja vähittäismyyjiä lopettamaan kyseisen patukan myynnin toistaiseksi.

Jos henkilö kokee saavansa oireita kyseisestä tuotteesta, häntä pyydetään ottamaan yhteys oman kunnan terveystarkastajaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!