Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokavirasto: Runsaat 600 ihmistä sairastui viime vuonna ruokamyrkytykseen Suomessa

10:57Suolistoa hellivää ruokaa vatsaystävällisestiKATSO MYÖS VIDEO: Suolistoa hellivää ruokaa vatsaystävällisesti
Julkaistu 06.07.2023 12:59

MTV LIFESTYLE – STT

Ruokamyrkytysrekisteriin kirjattiin viime vuonna 55 elintarvikkeista aiheutunutta epidemiaa, joissa sairastui runsaat 600 ihmistä, kertoo Ruokavirasto.

Norovirus oli yleisin myrkytysten aiheuttaja. Norovirus aiheutti 16 epidemiaa aiheuttaen yhteensä noin 250 ihmisen sairastumisen.

Viime vuoden suurin epidemia taas johtui Salmonellasta. Salmonella pääsi leviämään kypsää kanaa sisältävien ruokien välityksellä sairastuttaen lähes 100 henkilöä.

Elintarvikkeista levinneet norovirusepidemiat aiheuttaa yleensä sairastunut keittiötyöntekijä.

–  Ruokamyrkytyksiä voidaan estää hyvällä käsihygienialla ja oikealla raaka-aineiden ja valmiiden ruokien käsittelyllä, kertoo erityisasiantuntija Annika Pihlajasaari tiedotteessa.

Vuonna 2022 epidemioita oli enemmän kuin muutamana edellisenä vuonna, mutta sairastuneiden määrä oli pieni.

Lue myös: Mistä voi saada Suomessa ruokamyrkytyksen? Yleisten aiheuttajien joukossa tuttuja ruokia

Lisää aiheesta:

Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölleHalpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiinVappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa! Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaanHalloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta
RuokaSairaudet ja tauditTerveys ja hyvinvointiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • Eilen17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan