Ruokatoimittaja paljastaa mahtavan muusisalaisuuden – yksi yllättävä raaka-aine: "Uskomattoman pehmeä muusi"

shutterstock_258777161
Testaa ranskalaista perunamuusia. Shutterstock

Chantilly on ranskalainen ruokalaji, joka on käytännössä erityisen pehmeää ja kermaista perunamuusia. Sen salaisuus piilee erityisesti yhdessä raaka-aineessa.

Jos haluat astetta parempaa perunamuusia, testaa ranskalaista pommes de terry chantilly -lisuketta. The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Kelli Foster ylistää perunaruoan nerokkuutta

– Chantilly saa nimensä crème chantilly'sta, joka tarkoittaa klassista kermavaahtoa. Kermavaahto käännellään perunamuusin joukkoon ennen uunissa paistamista, ja lopputuloksena on uskomattoman pehmeä ja kevytrakenteinen muusi. 

Kaiken kruunaa perunamuusin päälle raastettava juusto, joka paistuu uunissa rapeaksi, kullanruskeaksi pinnaksi.

Lisää kermavaahtoa perunamuusin

Kerma tai maito on yleinen lisä perunamuusissa, mutta se mikä tekee tästä versiosta erilaisen on, että kerma vatkataan ennen muusiin lisäämistä.

Kun perunat on keitetty kattilassa, ne hienonnetaan esimerkiksi perunasurvimella. Joukkoon lisätään tässä vaiheessa täysmaitoa ja voita. Lopuksi joukkoon lisätään kylmä, vatkattu kerma – käsivoimin tai sähkövatkaimella.

– Muusin voisi periaatteessa nauttia jo tässä vaiheessa, mutta vielä parempaa siitä tulee, kun paistat sen juustolla kuorrutettuna uunissa, Foster vinkkaa.

Lähde: The Kitchn

***

Kohuperunan sokkomakutestissä yllättävä lopputulos: Erottaako ylistetyn suomalaisen superpotun oikeasti kaupan halpisperunasta? 3:03

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat