Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokatoimittaja paljastaa mahtavan muusisalaisuuden – yksi yllättävä raaka-aine: "Uskomattoman pehmeä muusi"

Testaa ranskalaista perunamuusia.
Testaa ranskalaista perunamuusia.Shutterstock
Julkaistu 06.03.2020 09:45

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Chantilly on ranskalainen ruokalaji, joka on käytännössä erityisen pehmeää ja kermaista perunamuusia. Sen salaisuus piilee erityisesti yhdessä raaka-aineessa.

Jos haluat astetta parempaa perunamuusia, testaa ranskalaista pommes de terry chantilly -lisuketta. The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Kelli Foster ylistää perunaruoan nerokkuutta

– Chantilly saa nimensä crème chantilly'sta, joka tarkoittaa klassista kermavaahtoa. Kermavaahto käännellään perunamuusin joukkoon ennen uunissa paistamista, ja lopputuloksena on uskomattoman pehmeä ja kevytrakenteinen muusi. 

Kaiken kruunaa perunamuusin päälle raastettava juusto, joka paistuu uunissa rapeaksi, kullanruskeaksi pinnaksi.

Lisää kermavaahtoa perunamuusin

Kerma tai maito on yleinen lisä perunamuusissa, mutta se mikä tekee tästä versiosta erilaisen on, että kerma vatkataan ennen muusiin lisäämistä.

Kun perunat on keitetty kattilassa, ne hienonnetaan esimerkiksi perunasurvimella. Joukkoon lisätään tässä vaiheessa täysmaitoa ja voita. Lopuksi joukkoon lisätään kylmä, vatkattu kerma – käsivoimin tai sähkövatkaimella.

– Muusin voisi periaatteessa nauttia jo tässä vaiheessa, mutta vielä parempaa siitä tulee, kun paistat sen juustolla kuorrutettuna uunissa, Foster vinkkaa.

Katso resepti: Ranskalainen perunamuusi – Pommes de Terre Chantilly

Lähde: The Kitchn

***

3:03Kohuperunan sokkomakutestissä yllättävä lopputulos: Erottaako ylistetyn suomalaisen superpotun oikeasti kaupan halpisperunasta?

Lisää aiheesta:

Yksi ainesosa tekee perunamuusista yksinkertaisesti parasta – kurkkaa heti maustekaappiisi!Tiesitkö? Yksi ainesosa tekee perunamuusista yksinkertaisesti parasta – kurkkaa heti maustekaappiisi, löytyykö sieltäKokki nimeää kaksi tärkeintä sääntöä perunamuusin tekemiseen: Ethän käytä vääränlaista maitoa tai voita?"Parasta perunamuusia, jota olet koskaan maistanut" – julkkiskokin niksi on supersimppeli, mutta muuttaa muusin hetkessä täydelliseksiNyt selvisi ainesosa, joka tekee perunamuusista yksinkertaisesti parasta – kurkkaa heti maustekaappiisi, löytyykö sieltäTörkeän hyvä perunamuusi – kokeile helppoa reseptiä ja rakastu
RuokaPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:13
    Peruna

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • Eilen10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • Eilen07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • ke17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • ke13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?