Ruokamokat, joita alle kolmekymppiset tekevät – kuulostaako tutulta?

murot
Shutterstock

Onko kaapissasi edelleen se outo olut parin vuoden takaisista juhlista? Jäivätkö vihannekset taas syömättä? Ei hätää, suurin osa parikymppisistä kohtaa samanlaisia ongelmia keittiössään!

Monen nuoren keittiössä taistellaan viikosta toiseen samojen ongelmien parissa. Väsymys ja laiskuus estävät gourmet-ruokien laiton eikä asiaa auta, jos jääkaapissa on pelkkä valo. Oletko sinäkin törmännyt näihin ruokaongelmiin?

1. Iltasi ovat säännönmukaisesti samanlaisia: tulet kotiin ja jääkaapissa on harvoin muuta kuin juustokimpale ja purkillinen jotain, joka voi olla jotain syötävää – tai sitten ei. Yleensä heität purkin pois mieluummin kuin avaisit sen ja ottaisit riskin, että joutuisit tuijottamaan karmivaa hometta. 

2. Sinulla on usein salsaa tai tortillasipsejä, mutta harvemmin samaan aikaan.

3. Päätät syödä terveellisesti ja ostat suuren kasan vihanneksia ja hedelmiä, mutta tulet syöneeksi niistä vain hyvin pienen osan. Tämä johtuu siitä, että unohdat, ettei sinulla olekaan aikaa tehdä ostoksistasi niin herkullisia ruokia kuin olit kaupassa suunnitellut.

4. Jääkaapissasi voi olla viikkoja outo rasia, joka luultavasti sisältää kiinalaista noutoruokaa ja olet vakuuttunut, että se on kämppiksesi. Hän luulee, että se on sinun.

5. Jääkaapissasi on myös pari erikoista olutta, joita et itse ikinä joisi. Ne ovat jääneet sinulle parin vuoden takaisista bileistä ja vievät turhaan tilaa jääkaapissasi. Olet kuitenkin järkeillyt, että joku saattaa haluta juoda niitä viinin sijaan jonain kertana vieraillessaan luonasi tai että oluiden mystinen omistaja palaa hakemaan omaisuuttaan. Tätä ei kuitenkaan ikinä tapahdu.

6. Menet juhliin tai työtilaisuuteen vain ruoan takia. Ilmaiset tarjoilut voittavat aina sen, että yrität muuttaa pastan ja salsakastikkeen päivälliseksi tai sen, että tuhlaat rahaa syömällä ulkona viidettä kertaa peräkkäin.

7. Syöt muroja päivälliseksi tai päivällisen rippeitä aamiaiseksi.

8. Kun käyt vanhempiesi kotona, olet ihmeissäsi kaikesta siitä ruoasta, jota heidän luotaan löytyy. Eilisen päivällisen herkullisia tähteitä! Neljää eri sipsilaatua!

9. Leikkeleet ja raaka kana menevät jääkaapissasi pilalle ennen kuin olet muistanut käyttää niitä. Seuraavan kerran, kun ostat niitä, syöt niitä ja vain niitä niin kauan, että kaikki on mennyt.

10. Laitat ruokaa pakastimeen, jotta ne eivät menisi pilalle. Et kuitenkaan koskaan vaivaudu sulattamaan niitä ja pakastimeesi kertyy pakasterasia toisensa perään jotain, mikä jonkun toisen ihmisen maailmassa voisi olla käyttökelpoista ruokaa. 

11. Voit olla päiviä syömättä hedelmiä tai vihanneksia, sillä sinulla ei joko ole niitä kotona tai sitten sinulla on vain huonoksi menneitä yksilöitä.

12. Ilmainen sämpylä toimistolla on luojanlahja. Yksi ylimääräinen ja ilmainen ateria = yksi ongelma vähemmän.

13. Suklaapatukka voi olla koko ateriasi.

14. Olet päättänyt syödä trendihedelmä avokadon ennen kuin se menee huonoksi. Avokadoviipale paahtoleivän päälle on ehkä eksoottisin ruoka, jota itsellesi teet.

15. Päätät ottaa eväät töihin joka päivä säästääksesi rahaa. Huomaat kuitenkin pian, että ajatus on epärealistinen, koska painat torkkunappia aamulla kerta toisensa perään etkä ehdi tekemään eväitä. Tulet myös siihen tulokseen, että samanlainen kalkkunaleipä, joka koostuu leivästä, kalkkunasta ja salaatinkastikkeesta, päivittäin syötynä käy hieman tylsäksi.

16. Kun kerrankin käyt kunnolla ruokakaupassa ja pääset kotiin, olet liian väsynyt laittaaksesi ruokaa. Joten tilaat pizzan tai syöt makaronia ketsupilla. Ja kaikki ostamasi vihannekset menevät huonoksi.

MTV LIFESTYLE

Ei enää makaronia ja ketsuppia! Opettele herkullinen makaronilaatikon resepti:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja