Instagram pursuaa tänä päivänä ruokakuvia, mutta kuinka oman annoksensa voi onnistua taltioimaan täydellisesti valokuvaan – annoksen parhaat puolet huomioon ottaen?
Jotain maukasta -ruokablogiin reseptejä loihtiva ja upeita kuvia taltioiva Mari Moilanen muistuttaa, että valo on valokuvaamisessa aina pääroolissa. Moilanen kertoi Makuja.fi-sivustolle omat vinkkinsä siihen, millaiset kuvakulmat sopivat eri ruokalajeille parhaiten.
Kaikki lähtee valaistuksesta
Valon merkitystä osana valokuvia ei voida väheksyä. Sopiva kirkkaus ja oikeasta suunnasta tuleva valo luovat yhdessä kehykset myös onnistuneelle ruokakuvalle.
– Valo on kaikki kaikessa. Itse kuvaan pelkästään sataprosenttisessa luonnonvalossa. Valon valjastaminen kuvaan tuomaan hehkeyttä ja kiiltoa juuri oikeisiin kohtiin – sehän on ruokakuvien ydin. Sen eteen tehdään paljon töitä, Moilanen toteaa.

