Ruoat, jotka saavat huonolle tuulelle – vältä näitä!

suolapähkinät
Shutterstock

Tiedätkö, mitä ruokia kannattaa välttää, jottei mieliala laskisi? Lue vinkit ja vältä huono päivä!

On mahdollista, että jopa luullessamme tekevämme terveitä valintoja syömmekin oikeasti ruokia, jotka edesauttavat huonoa mielialaa. Onkin tärkeää ottaa huomioon ruoan sisältämät sokerit, omega-6-rasvahapot ja lisäaineet. 

Esimerkiksi pähkinät ovat tietenkin parempi vaihtoehto kuin perunalastut, mutta suolatut pähkinät sisältävät paljon natriumia.

Onkin hyvä tietää, mitä elimistöönsä laittaa ja kuinka eri tavoin eri ruoka-aineet vaikuttavat!

Limut

Kaikki tietävät, etteivät sokeriset juomat ole terveellisiä, mutta tiesitkö, että limun juonnin jälkeinen "romahdus" voi johtaa ärtyneisyyteen? Limut sisältävät yksinkertaisia hiilihydraatteja, jotka imeytyvät verenkiertoon välittömästi. Tästä seuraa nopea energiarysäys ennen kuin verensokeri – ja mielialasi – romahtavat.

Hedelmäsmoothiet ja -mehut

Moni tarttuu hedelmäjuomiin, sillä ne vaikuttavat terveellisemmältä vaihtoehdolta, mutta näiden juomien ainesosaluettelo kannattaa tarkistaa tarkkaan. Keskimäärin juomissa on 20 grammaa sokeria annoksessa ja ne voivatkin  aiheuttaa samanlaisen energiaromahduksen kuin limutkin.

Suolapähkinät

Vaikka pähkinät ovat terveellisiä, suolatut pähkinät sisältävät runsaasti natriumia ja jopa joitain kyseenalaisia lisäaineita. Suolapähkinöiden päätön napostelu saattaakin aiheuttaa sivuoireita, kuten mielialanvaihteluita, levottomuutta ja päänsärkyä sellaisille henkilöille, jotka ovat herkkiä näille lisäaineille.

Valkuaiset

Moni valitsee pelkän munanvalkuaisen yrittäessään syödä terveellisemmin, mutta ilman keltuaista kananmuna menettää suurimman osan ravintoarvostaan. Syö siis kananmuna keltuaisineen, sillä se auttaa säätelemään mielialaa ja antaa hyvän energiasysäyksen.

Perunalastut

Kuten limujen kanssa, kukaan ei tartu perunalastupussiin kuvitellen syövänsä terveellisesti. Mutta oletko huomannut, ettei sipsien nautiskelu saa sinua edes hyvälle tuulelle? Perunalastut paistetaan omega-6-rasvahappoja täynnä olevassa öljyssä, jotka estävät omega-3-rasvahappojen mielialan nostattavaa vaikutusta.

LUE MYÖS:  

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja