Risto teki valituksen makkarapaketista – suomalaisfirma vastasi samalla mitalla: ”kyseessä todellakin on ylimääräinen makkara, ei porsaan m****u”

Kuvituskuva: Grillimakkaraa. Lehtikuva

Riston lähettämä palaute ja makkarafirman vastaus herättää hilpeyttä sosiaalisessa mediassa.

Risto osti kaupasta kaksi makkarapakettia, joista toinen oli makkaramäärältään vajaa ja toisessa makkaraa oli yllättäen liikaa. Ylimääräinen makkara oli sujahtanut HK:n Poprilli-grillimakkarapakkaukseen.

Niinpä Risto päätti lähettää palautetta makkarafirmalle. Riston lähettämä palaute oli HK:n vastauksesta päätellen täynnä kielirikkaita sanankäänteitä.

Yrityksen vastauksessa kerrotaan makkaratuotteen olevan niin sanottu määräpainopakkaus: määräpainotuotteille on asetettu lakiin perustuva painorajaväli, joiden sisällä oleva tuote voi olla myynnissä tai jonka perusteella tuote hylätään tuotantolinjalla. Yrityksen mukaan 400 gramman tuotepakkauksissa painoraja on 388g – 420g.

– Kuvauksesi perusteella epäilen, että ensimmäisessä tapauksessa makkaramassan annostelussa luonnonsuoleen on tapahtunut inhimillinen virhe, ja tästä syystä tuotepakkaus on ollut alipainoinen, 385 grammaa. Yhdestä lyhyemmästä makkarasta ei siis ole puraissut ”talkoo-osuutta” pääministeri Sipilä, kuten ehdotit palauteessasi, makkarafirmasta vastattiin.

Myös toisessa makkarapakkauksessa on vastauksen mukaan käynyt inhimillinen virhe pakkausvaiheessa. Pakkaukseen oli sujahtanut ylimääräinen makkara – eikä se todellakaan ollut sitä, mitä Risto oli palautteessaan ehdottanut. 

– Kyseessä todellakin on ylimääräinen makkara, ei porsaan mulkku, kuten arvelit palautteessasi. Pahoittelen, ettei virheitä ole havaittu ja tuotepakkaukset ovat päässeet myyntiin ja pelästyttämään perheenne naisväen. Olen antanut palautteesi tiedoksi laadunvalvontaamme.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.