Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riistapata linsseillä ja rakuunalla

Julkaistu 14.10.2018 16:33

Helppo pata, jonka lihana toimii niin riista kuin nautakin. Itselläni oli käytössä harvinainen herkku, metsäkauriinpaisti.

Yllätyn elämässä varsin harvoin, mutta yllätyin, kun lukija laittoi viestiä ja tarjosi itseampumaansa riistalihaa. Hän halusi nähdä, mitä saisin siitä aikaan. Liha oli metsäkauriin paisti, jollaista en ole koskaan kokannut ja muistaakseni syönytkin vain kerran jossain ravintolassa. Maultaan se on melko mietoa, vähärasvaista ja mureaa. Lihan kylkiäisenä sain vielä itsetehtyä herkullista omenaviinietikkaa. Kiitokset vielä kerran!

Halusin tehdä paistista jotain varsin yksinkertaista, mutta ei kaikkein perinteisintä. Koska rakuunaa kasvaa mökiin puutarhassa melkein haitaksi asti, sai se edustaa yrttistä aromia. Ranskalaista fiilistä sai mukaan linsseillä. Oheen voi tarjoilla keitettyä, paistettua tai muusattua perunaa tai vaikkapa uunijuureksia. Miksei myös riisiä.

Tsekkaa myös muut riistareseptit!

Riistapata linssien ja rakuunan kera
6 hlölle
1 kg riistalihaa paistina, isohkoina paloina (hirvi, metsäkauris, peura, villisika)
400 g vihreitä linssejä (muutkin linssit käy)
1 laakerinlehti
kasviöjyä, esim. rypsi tai auringonkukka
1 sipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
2,5 dl punaviiniä
2,5 dl vasikanlientä (perus lihaliemikin käy)
1 puntti rakuunaa, lehdet nypittyinä, karkeasti pilkottuna
suolaa
mustapippuria

Laita linssit ja laakerinlehti kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja anna kypsyä puolisen tuntia tai kunnes linssit ovat liki kypsiä. Lisää vettä tarvittaessa välillä. Ota kattila liedeltä ja anna linssien jäähtyä keitinvedessään.

Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Kaada padan pohjalle öljyä ja kuumenna kuumaksi. Ruskista liha erissä kauttaaltaan. Ota liha pois padasta ja kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua muutama minuutti. Lisää sekaan lihapalat. Kaada mukaan punaviini ja anna sen keittyä puoleenväliin. Lisää liemi ja laske lämpöä melko miedolle. Anna hautua pari tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää lientä tarvittaessa.

Valuta linssit ja ota laakerinlehti pois. Lisää linssit ja rakuuna pataan lihan kanssa. Anna padan porista hiljalleen muutama minuutti. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lisää aiheesta:

PikkujoulukanaPunaviininen hirvipata ja leipäkohokas - voimaa kylmyyteenPunaviinissä haudutettu naudankylki - syvän maukkaat ribsitHäränhäntä-ragú - lihakastike täynnä syvää rakkautta(Vähän niin kuin) StroganoffBorssikeitto hirvenlihalla ja piparjuurikermalla
riistareseptimetsäkaurispaistipatalinssitrakuunalihapatariistapatapataruoka

Tuoreimmat aiheesta

riista
  • 13.01.201916:31
    lihapata

    Punaviininen hirvipata ja leipäkohokas - voimaa kylmyyteen

  • 17.09.201821:13
    hirvi

    Appelsiininen hirvipata piparjuurimykyillä

  • 07.01.201820:35
    sorsa

    Sorsaa viherpippuri-timjami-kermakastikkeella lantun kera

  • 15.11.201718:29
    burgeri

    Hirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston kera

  • 23.04.201719:55
    resepti

    Täydellinen metson rintafilee paistettuna