Riesling- ja Spätburgunder -viikot ovat upea hetki nostaa esiin Saksan parasta antia kulinaariselle maailmalle 13.-26.5.2019. Kävimme pressiremmillä kiertämässä osan Tampereen ravintoloista, jotka osallistuvat tempaukseen. Spoilerina, Bertha on hiton kova.
Alko blokkaa jättiläisosan maailman viinityyleistä. Monopoli napsii suurten tuottajien tuotoksia ja tarjoilee joka ikisessä putiikissaan köyhän valikoiman viinityylejä eri puolilta maailmaa. Olin juuri viikonlopun Saksassa Pinot Noir -seminaarissa ja kauhistutin viinikirjoittajia ja -tuottajia Suomen meiningistä. Ei tarvitse mennä kuin Tanskaan, jotta globaali nettitilauskielto tuntuu käsittämättömältä. Toisaalta, Norjan monopoli olisi jo hieno edistysaskel meillekin. Elämme erittäin vinoutuneen systeemin armoilla ja jäämme paitsi monesta hyvästä. Onneksi ravintoloiden kautta avautuu se oikea maailma myös viinin suhteen. Riesling- ja Spätburgunder -viikot tuovat rafloihin herkullisia ulottuvuuksia viinityyleihin, joita löytyy paljon jo pelkän Saksankin sisältä. Siispä maistelemaan Tampereen antia.
FINLAYSONIN PALATSI. Alkajaisiksi Finlaysonin Palatsi. Linjaksi raflan tyyliin hyvin klassinen niin ruoassa kuin viinissä. Uppomunan keltuainen oli ehtinyt kiinteäksi ja kuha-annos huusi rakennetta. Viinit olivat takuuvarmoja.
























