Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riesling- ja Spätburgunder -viikot Tampereella 13.–26.5.2019 – parhaat palat

MTV
Julkaistu 13.05.2019 10:07

MTV LIFESTYLE

Riesling- ja Spätburgunder -viikot ovat upea hetki nostaa esiin Saksan parasta antia kulinaariselle maailmalle 13.-26.5.2019. Kävimme pressiremmillä kiertämässä osan Tampereen ravintoloista, jotka osallistuvat tempaukseen. Spoilerina, Bertha on hiton kova.

Alko blokkaa jättiläisosan maailman viinityyleistä. Monopoli napsii suurten tuottajien tuotoksia ja tarjoilee joka ikisessä putiikissaan köyhän valikoiman viinityylejä eri puolilta maailmaa. Olin juuri viikonlopun Saksassa Pinot Noir -seminaarissa ja kauhistutin viinikirjoittajia ja -tuottajia Suomen meiningistä. Ei tarvitse mennä kuin Tanskaan, jotta globaali nettitilauskielto tuntuu käsittämättömältä. Toisaalta, Norjan monopoli olisi jo hieno edistysaskel meillekin. Elämme erittäin vinoutuneen systeemin armoilla ja jäämme paitsi monesta hyvästä. Onneksi ravintoloiden kautta avautuu se oikea maailma myös viinin suhteen. Riesling- ja Spätburgunder -viikot tuovat rafloihin herkullisia ulottuvuuksia viinityyleihin, joita löytyy paljon jo pelkän Saksankin sisältä. Siispä maistelemaan Tampereen antia.

FINLAYSONIN PALATSI. Alkajaisiksi Finlaysonin Palatsi. Linjaksi raflan tyyliin hyvin klassinen niin ruoassa kuin viinissä. Uppomunan keltuainen oli ehtinyt kiinteäksi ja kuha-annos huusi rakennetta. Viinit olivat takuuvarmoja.

rieslingviikot_finlaysoninpalatsi_aulaMTV

rieslingviikot_finlaysoninpalatsi_kuha

rieslingviikot_finlaysoninpalatsi_parsa

rieslingviikot_finlaysoninpalatsi_piirakka

rieslingviikot_finlaysoninpalatsi_viinit

GASTROPUB TUULENSUUSSA saksalaiset viinit ovat olleet hyvin esillä alkuajoista lähtien. Kauden annokset ovat tuhteja ja vahvasti parsaan painottuvia. Tuulensuun hienous löytyy randomisti avatuista pulloista, joista Riesling- ja Spätburgunder -viikot saavat vain lisää pontta. Tyypit ovat vain innoissaan, kun kysyt suosituksia. Spessupulloja avataan helposti, etenkin lähellä viikonloppua.

Raumlandin sekteihin kävin jo taannoin tutustumassa.

ja 2005 vuosikerta tarjosi lisähienoutta. Siihen päälle hieno otos Saksan parhautta ja teemaviikkojen kattaus on valmis. Tuulensuu on takuuvarma mesta, tulet paikalle millä fiiliksillä tahansa.

rieslingviikot_tuulensuu_parsa

rieslingviikot_tuulensuu_peruna

rieslingviikot_tuulensuu_viinit

WINEBRIDGE starttasi vuosi sitten hard core -viiniasiantuntija Timo Jokisen ja Pannee-vaimon voimin. Kaiken lähtökohtana on viini ja ruokalista lähtee sen komppaamisesta. Riesling-viikoille on tarjolla hieno kattaus Saksan herkkuja paitsi viinien, myös ruokien muodossa. Viiden euron saksalaistyyppisistä annoksista riittää pientä naposteltavaa mukavasti kahdelle. Saatan olla harhaoppinen, mutta pidän tamperelaisia currywursteja reippaasti berliiniläisiä parempina. Kirkas parunasalaatti on laji, jota suomalaisten tulisi maistaa ja ihastua. Samoin tietty struudeli. Kylkeen nautituista viineistä nousi eniten esiin S.A. Prüm Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett Trocken 2009, jonka kypsän hedelmäinen rakenne sitruksisten happojen tasapainottamana on tyylikkään suunmyöntäinen.

rieslingviikot_winebridge_currywurstMTV

rieslingviikot_winebridge_perunasalaattiMTV

rieslingviikot_winebridge_strudelMTV

rieslingviikot_winebridge_timoMTV

rieslingviikot_winebridge_viinit

BERTHA. Söin Berthassa viimeksi kunnolla 2,5 vuotta sitten. Sanoin silloin, että rafla on vain parantanut menoaan juostessa. Homma jatkuu. Saimme syödäksemme kolme alkuruokaa, joista jokainen oli loistava ja kaksi tarjosi jotain uutta ajateltavaa kulinaarisessa maailmassa. Sitä ei tapahdu jokaisella illallisella, vaikka olisi fiinimmässä paikassa.

On pöyristyttävää, että Michelin-vässykät eivät vaivaudu edes käymään Tampereella, vaikka täällä on koko Rautatienkadun pätkältä heille lätkän arvoisia mestoja ja kauppahalli täynnä hyviä lounaspaikkoja. Kävin juuri Saksassa rengastarramestassa ja voin suoraselkäisesti sanoa tekeväni itse yhtä hyvää ruokaa. Konsepti on rikki. Ja haluan nopsaan syömään Berthaan kunnolla.

Yhtä lailla Berthan viinit toimivat loistavasti, J.B. Beckeriin painottuen. Illan kohokohtia myös niiden suhteen.

rieslingviikot_bertha_nieriä

rieslingviikot_bertha_parsa

rieslingviikot_bertha_viinitMTV

PERISCOPE. Illan päätös nautittiin vuosi sitten avatussa Periscopessa, Ratinan kauppakeskuksen harjapaikalla. Upea miljöö ja uniikit maisemat Tampereen keskustaan tarjoavat puitteet, joissa haluaisi viettää useammin aikaa. Menu oli tosin ailahteleva ja kaipaisi skarppausta. Lisää makua, lisää varmuutta ja lisää rohkeutta. Viinit olivat mukavia, mutta jäivät ruoan heikkouksien varjoon. Haluan tästä upeasta mestasta upean nautiskelupaikan. Haluan tulla tänne uudestaan, koska tykkään hitosti miljööstä ja ideasta, mutta ruoan täytyy parantua.

rieslingviikot_periscope_ankka

rieslingviikot_periscope_jotainMTV

rieslingviikot_periscope_kaali

rieslingviikot_periscope_kurpitsa

rieslingviikot_periscope_lohiMTV

rieslingviikot_periscope_marjat

rieslingviikot_periscope_punajuuriMTV

rieslingviikot_periscope_sali

rieslingviikot_periscope_viinitMTV

Riesling- ja Spätburgunder -viikot 13.-26.5.2019 yli 60 ravintolassa eri puolella Suomea. Tsekkaa lisää tästä.

Lisää aiheesta:

Ravintola-arvostelu: Liv, Tampere – Roberto Sarotto, viinintekijäillallinenTamperrada 2018 - nappaa pintxo-vinkit!Riesling- ja Spätburgunder-viikkojen maistelukierros TampereellaRiesling- ja Spätburgunder-viikot - Tampereen parhaat palatViinimatka Saksaan: Viinitilat - osa 1Ravintola-arvostelu: Dabbal, Tampere
viiniTampereSaksan viinitravintolatriesling-viikotRiesling
MTV

MTV

MTV

MTV

MTV

MTV

MTV

MTV

MTV

MTV

MTV

MTV

MTV

MTV

MTV

Tuoreimmat aiheesta

viini
  • 14.06.201914:52
    pressimatka

    Pressimatka Badenin viinitiloille, osa 3: Bercher ja Achkarren

  • 11.06.201912:16
    viinimatkailu

    Pressimatka Badenin viinitiloille, osa 2: Wöhrle ja Shelter

  • 27.05.201912:55
    pressimatka

    Pressimatka Badenin viinitiloille, osa 1: Rieger, Schumann ja Manuel Mößner

  • 20.05.201907:55
    riesling-viikot

    Spätburgunderin perässä Badenissa

  • 20.09.201820:50
    Tiiliholvi

    Ravintola-arvostelu: Tiiliholvi, Tampere ja Torres-viinintekijäillallinen