Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rheinhessenin viinitiloja 4/4: Weingut Wagner-Stempel

Julkaistu 10.06.2018 19:20

Pressimatkan pysäkki Rheinhessenin nykyisen viinihurmoksen pioneerin, Daniel Wagnerin, tiluksille.

(Yläkuvassa Saksan viinitiedotuksen oppaamme Anne, Weingut Bischelin Matthias Runkel, Daniel Wagner ja hänen vaimonsa.)

Päivän luonteva jatko on suunnata Weingut Wagner-Stempelin viihtyisään päämajaan. Viinintekijä Daniel Wagner hyppää meidän minibussin puikkoihin ja ajaa viinitarhojen keskellä sijaitsevalle ”mökilleen”, jossa vaimonsa on kattanut pöydän täyteen herkkuja ja uraauurtavan viinitilan tuotoksia.

Daniel kuuluu niihin ysäripioneereihin, jotka hermostuivat Rheinhessenin ansaitusti huonoon imagoon viinin saralla ja päättivät tehdä asiat pitkästä aikaa kunnolla. Ensimmäisen vuosikertansa 1992 mies sanoo tehneen tiukasti koulun oppien mukaan ja löytäneen vuosien varrella oman tyylinsä. Ensimmäiset kymmenen vuotta olivat silti vaikeaa aikaa alueen maineen takia. Matkan varrella tuotanto muutettiin ensimmäisten joukossa luomuksi 2004. Nyttemmin Wagner-Stempelin viineistä kolmannes menee vientiin, jopa 20 maahan ja kuulemma Suomeenkin.

Daniel korostaa koko viinitalon porukan ja kulttuurin tuovan sävynsä viineihinsä. Työ tehdään käsin, mikä Scharlachbergin kaltaisilla rinteillä on muutenkin ainoa vaihtoehto. Vaativat kasvatusolot pitävät myös sadon pienena, mutta laadukkaana. Siinä missä jyrkältä rinteeltä saadaan 35 hehtolitraa viiniä hehtaarilta, keräävät libis-tuottajat tynnyreihin bulkkinektaria tehotarhoiltaan jopa 120 hehtolitran edestä per hehtaari.

Itse ihastuin täysillä Wagner-Stempelin Heerkretz-tarhan GG-Rieslingiin. Tietenkin sen piti olla myös vuosikertansa kalleinta, mutta yksi puteli lähti tuliaisiksi kotiin. Tuo huikean mineraalinen, mutta tasapainoinen viini huokuu sitrusta, ananasta ja yrttisyyttä. Nam.

Weingut Wagner-Stempel
Siefersheim
www.wagner-stempel.de

PS. Lue myös viinireissun muut jutut!

viinimatkaSaksan viinitiedotusRheinhessenWagner-Stempelpressimatkaviinitilaviinintekijä

Lisää aiheesta:

Pressimatka Badenin viinitiloille, osa 2: Wöhrle ja ShelterPressimatka Badenin viinitiloille, osa 1: Rieger, Schumann ja Manuel MößnerRheinhessenin viinitiloja 3/4: Weingut BischelRheinhessenin viinitiloja 2/4: Weingut NeusRheinhessenin viinitiloja 1/4: Weingut Schloss Westerhaus Viinimatka Saksaan: Viinitilat osa 2