Epätoivoinen Ida vetoaa Valioon – tuhannet komppaavat: Legendaarinen vanukas saatava takaisin kauppoihin!

vanukas suklaa jälkiruoka
Söitkö sinä lapsuudessasi Fanny-vanukasta? Shutterstock

Valion Facebook-sivuilla muistellaan kaiholla monelle suomalaiselle tuttua vanukasta menneiltä vuosikymmeniltä.

Oletko sinäkin syönyt lapsuudessasi tetrassa myytävää Valion Fanny-vanukasta?

Tuote on selkeästi jäänyt monen suomalaisen makumuistoihin, sillä se aiheuttaa nyt kaihoisaa keskustelua Valion Facebook-sivuilla.

Ida Niinimäki kirjoitti sivuille jo toistamiseen toiveen vanukkaan palauttamisesta Valion valikoimiin. Niinimäen kirjoituksesta on keskiviikko aamupäivään mennessä tykännyt jo yli 4000 ihmistä. 

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Ida muistelee tekstissään Fanny-vanukkaan olleen hänen lapsuudessaan harvinaista herkkua, jota sai lauantaina ruoan jälkeen pienen kupillisen. Vanhemmat eivät halunneet, että herkkua syötäisiin liikaa. 

– Muistankin vannoneeni kovaan ääneen, että sitten kun joskus olen aikuinen ja saan itse päättää mitä syön, niin ostan Fanny-vanukastörppösen ja huitasen sen yhdellä kertaa kurkusta alas. Näin sitten kuitenkin kävi, että Fanny-vanukkaan tuotanto lopetettiin ja en ole päässyt tekemään tätä lapsuuteni suurta haavetta, Ida harmittelee tekstissään. 

Ida ehdottaakin – ja ehdotti ensimmäisen kerran jo 1,5 vuotta sitten, että Fanny-vanukasta voitaisiin valmistaa erä myyntiin nostalgisuuden nimissä. 

– Haikeana maitohyllyjen ohi kulkien odottelen edelleen tuon taivaallisen herkun palaamista. Toiveikkaana kysyn, oi missä on meidän tuhansien ihmisten toivoma ja rakastama Fanny-vanukas? Terkuin Puddingirl88. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Monet suomalaiset ovat ottaneet osaa Fanny-keskusteluun ja ovat samaa mieltä: legendaarinen vanukas on saatava takaisin. Valitettavasti se ei kuitenkaan näytä olevan mahdollista. Valio on vastannut Idalle naisen kirjoittaman tekstin kommenttikenttään:

– Hei kaikille ja kiitos viesteistä! Fanny-vanukasta on tosiaan paljon toivottu takaisin Tällä hetkellä tuotannossamme ei valitettavasti ole mahdollista valmistaa tätä herkkua, mutta jokainen toive tuotteen palaamisesta menee eteenpäin tuotekehitykseemme, Valiolta kommentoidaan Facebookissa.

Valio on luvannut avata asiaa tarkemmin MTV:n Makuja.fi-sivustolle keskiviikon aikana.  

Valio ei tällä hetkellä valmista vanukkaita Suomessa. Menneillä vuosikymmenillä Valio valmisti Fannyn lisäksi myös suosittuja Nami Nami -vanukkaita.

Myös Jacky-vanukkaiden tuotanto loppui Lahden Vientikerman tehtaalla vuonna 2016 ja siirtyi Ruotsiin. 

***

5:00

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja