Resepti tosifaneille: Näin teet Mäkkärin ranskalaiset itse!
Jos McDonald'sin ja muiden pikaruokaloiden ranskalaiset ovat herkkuasi, kokeile tehdä niitä kotona!
Steve's Kitchen kertoo ratkaisseensa salaisuuden kotitekoisten, mutta pikaruokaloiden veroisten, ranskalaisten takana. Tämä ohje on pitkä ja monimutkainen, mutta reseptin kehitellyt kokkimestari lupaa sen olevan sen arvoinen Mäkkärin ranskalaisia aidosti rakastavalle.
Tarvitset perunoita, öljyä, suolaa, etikkaa. Voit friteerata ranskalaiset joko rasvakeittimessä tai kattilassa.
Tee näin:
1. Leikkaa perunat siivuiksi ja sitten siivut pitkittäissuuntaisesti tikuiksi.
2. Laita perunatikut vedellä täytettyyn kulhoon huuhdellaksesi tärkkelyksen pois.
3. Laita kattilaan pari litraa vettä, kaksi ruokalusikallista suolaa ja kaksi ruokalusikallista väkiviinaetikkaa. Siirrä sitten ranskalaiset kattilaan.
4. Laita kattila liedelle kuumimmalle teholle. Anna kiehua hiljaa viitisen minuuttia.
5. Valuta ranskalaiset siivilän läpi. Ota esiin uunipelti ja peitä se puhtaalla keittiöliinalla. Kaada ranskalaiset liinan päälle kuivumaan.
6. Seuraavaksi ranskalaiset pitää keittää öljyssä. Voit käyttää rasvakeitintä tai kattilaa. Kuumenna öljy 190-asteiseksi, jonka jälkeen ranskalaisia keitetään vain minuutin ajan. Laita sitten ranskalaiset paperipyyhkeen päälle jäähtymään.
7. Laita ranskalaiset sulkupussissa pakastimeen.
8. Kun ranskikset ovat pakastuneet – ranskalaiset säilyvät kyllä pakastimessa 2–3 kuukauden ajan–, ota ne pois ja laita taas rasvakeittimeen 190-asteiseen öljyyn ja friteeraa noin kolme minuuttia.
9. Valuta ranskalaiset öljystä ja kaada sitten kulhoon paperipyyhkeen päälle.
10. Ripottele päälle suolaa ja ravistele hiukan. Herkuttele!
Katso videolta, kuinka ranskalaiset valmistuvat:
Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.
Lähde: Steve's Kitchen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan