Ravitsemusasiantuntija tyrmää työpaikkaeväät: ”Kahvihuoneessa mikrottelun jälki on jäätävää”

mikrokuva
MTV

Lounas on toinen päivän pääaterioista, ja sen olisi tärkeää olla monipuolinen ja riittävän tukeva. 

Monelta suomalaiselta työpaikalta löytyy lounasruokala, joka tarjoilee monipuolisesti erilaisia lounasvaihtoehtoja. Moni työntekijä jättää kuitenkin työpaikkaruokalan hyödyntämättä ja kantaa sen sijaan mukanaan omia eväitä. Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg sanoo eväskulttuurin aiheuttavan suuria haasteita hyvään syömiseen. 

– On päivänselvää, että ne, jotka käyvät työpaikkaruokalassa, syövät paljon paremmin kun ne, jotka tuovat töihin mukanaan omia eväitään. Työpaikkaruokalassa kannattaisi käydä, koska ruokailu on siellä helpompaa, monipuolisempaa ja laadukkaampaa.

Vinkki!

Tasapainoinen lounas sisältää proteiinia ja runsaasti kasviksia. Muista myös täysjyväviljatuotteet. Jos et jaksa tehdä valmista salaattia lisukkeeksi, ota mukaan suuria vihanneslohkoja, joiden pilkkominen on nopeaa. Jälkiruoaksi sopivat hedelmät tai marjat.

Borgin mukaan työpaikkaruokaloissa syövien lounaat ovatkin yleensä hyvin koostettuja. Toisin on monesti omia eväitä kantavien laita.

– Sitten on tätä kahvihuoneessa mikrottelua, on pussikeittoa tai salaattia. Kunnon lounas puuttuu usein kokonaan, ja jälki on yleensä aika kamalaa. Jotkut pärjäävät näinkin, mutta todella harva. 

Liian kevyt lounas sekoittaa Borgin mukaan elimistön nälänsäätelyn ja saa aikaan mielitekoja. Iltaisin syöminen voi lähteä käsistä, ja nälkä ja mieliteot saattavat vaivata, vaikka vatsassa olisi juuri syöty kunnon päivällinen.

Borg tietää, että suurin syy työpaikkaruokaloiden välttelemiseen on raha. Moni kokee ruokailun liian kalliiksi.

– Ymmärrän kyllä, mutta silti se on surullista, koska se jälki, mitä kahvihuoneessa mikrottelusta seuraa, on jäätävää. Näen sen jatkuvasti omassa työssäni. 

Patrik Borg luennoi ravitsemuksesta Siipikarjaliiton lehdistötilaisuudessa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja