Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravitsemusasiantuntija tyrmää työpaikkaeväät: ”Kahvihuoneessa mikrottelun jälki on jäätävää”

MTV
Julkaistu 30.10.2015 10:58

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Lounas on toinen päivän pääaterioista, ja sen olisi tärkeää olla monipuolinen ja riittävän tukeva. 

Monelta suomalaiselta työpaikalta löytyy lounasruokala, joka tarjoilee monipuolisesti erilaisia lounasvaihtoehtoja. Moni työntekijä jättää kuitenkin työpaikkaruokalan hyödyntämättä ja kantaa sen sijaan mukanaan omia eväitä. Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg sanoo eväskulttuurin aiheuttavan suuria haasteita hyvään syömiseen. 

– On päivänselvää, että ne, jotka käyvät työpaikkaruokalassa, syövät paljon paremmin kun ne, jotka tuovat töihin mukanaan omia eväitään. Työpaikkaruokalassa kannattaisi käydä, koska ruokailu on siellä helpompaa, monipuolisempaa ja laadukkaampaa.

Vinkki!

Tasapainoinen lounas sisältää proteiinia ja runsaasti kasviksia. Muista myös täysjyväviljatuotteet. Jos et jaksa tehdä valmista salaattia lisukkeeksi, ota mukaan suuria vihanneslohkoja, joiden pilkkominen on nopeaa. Jälkiruoaksi sopivat hedelmät tai marjat.

Borgin mukaan työpaikkaruokaloissa syövien lounaat ovatkin yleensä hyvin koostettuja. Toisin on monesti omia eväitä kantavien laita.

– Sitten on tätä kahvihuoneessa mikrottelua, on pussikeittoa tai salaattia. Kunnon lounas puuttuu usein kokonaan, ja jälki on yleensä aika kamalaa. Jotkut pärjäävät näinkin, mutta todella harva. 

Liian kevyt lounas sekoittaa Borgin mukaan elimistön nälänsäätelyn ja saa aikaan mielitekoja. Iltaisin syöminen voi lähteä käsistä, ja nälkä ja mieliteot saattavat vaivata, vaikka vatsassa olisi juuri syöty kunnon päivällinen.

Borg tietää, että suurin syy työpaikkaruokaloiden välttelemiseen on raha. Moni kokee ruokailun liian kalliiksi.

– Ymmärrän kyllä, mutta silti se on surullista, koska se jälki, mitä kahvihuoneessa mikrottelusta seuraa, on jäätävää. Näen sen jatkuvasti omassa työssäni. 

Patrik Borg luennoi ravitsemuksesta Siipikarjaliiton lehdistötilaisuudessa. 

Lisää aiheesta:

Syötkö lounasta työpöydän ääressä? Ei kannattaisiTämän ravitsemusterapeutti huomioisi omissa lounaissaan: "Ihan eri asia raksamiehelle kuin keski-ikäiselle naiselle"Lounasbuffeteissa on yksi iso ongelma Suomessa – ravintola-ammattilainen kertoo karun faktanPaljonko lounas saa maksaa? MTV:n lukijat kertoivat kipurajansa: "Syön kaupasta haettua evästä 2–3 päivää samalla hinnalla" Syötkö sinä tällaisen lounaan? Jopa 80 prosentilla suomalaisista menee oleellisessa kohtaa mönkään"Todella tärkeä asia painonhallinnassa" – suomalaisasiantuntija muistuttaa yhdestä oleellisesta ruokailusäännöstä
LounasEväätMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Lounas
  • 12.10.07:34
    Ruoka

    Näitä yllättäviä ruokia et voi ostaa lounasedulla

  • 2.10.10:29
    Ruoka

    Lounasravintoloissa kiistaton ilmiö – oletko huomannut tätä maanantaisin?

  • 7.9.09:43
    Ruoka

    Syötkö ruoan aina tietyssä järjestyksessä? Voi olla merkitystä terveyden kannalta

  • 13.8.07:02
    Ruoka

    Koululaisten suosikkiruoat ovat klassikkoja – rehtorin tuikkukuppikikka sai lounaan maistumaan kaikille

  • 23.4.07:43
    Ruoka

    Valitsetko lounaaksi liharuoan? "Rahalle enemmän vastinetta", uskovat suomalaiset