Ravistettuna vai sittenkin sekoitettuna? Vodkaexpertti tyrmää James Bondin legendaarisen tavan nauttia klassikkodrinkkiä

martini alkoholi drinkki
Ravistaminen ei sovi asiantuntijan mukaan klassikkodrinkille. Shutterstock

Asiantuntijan mukaan kuuluisa agentti James Bond nauttii drinkkinsä juuri päinvastoin, kuin oikeasti kuuluisi. 

Videolta pääset kurkistamaan drinkkien historiaan. 

Vodka martinin valmistuksessa ainesosat ovat harvoin niitä, jotka aiheuttavat erimielisyyksiä. Kyseinen juoma koostuu nimittäin vain kahdesta alkoholista; vodkasta ja vermutista. Ainesosien sijaan valmistustapa voi herättää erimielisyyksiä.

Grey Goose -vodkan perustaja Francois Thibaultin mukaan ainoa oikea tapa nauttia martini on täysin päinvastainen kuin se, jolla elokuvista tuttu James Bond juomansa nauttii. Vaikka elokuvissa agentti nauttii juomansa aina ”ravistettuna, ei sekoitettuna”, asiantuntijan mukaan martini kuuluu valmistaa aina ”sekoitettuna, ei ravistettuna”.

Martinia kuuluu sekoittaa tasan 20 sekuntia

Thibaultin mukaan tämä sääntö johtuu yksinkertaisesti siitä, että ravistettaessa jäät murskaantuvat ja laimentavat juomaa enemmän kuin siinä tapauksessa, että juoma olisi sekoitettu.

Ravistaminen lisää myös hapen määrää juomassa, mikä ei ole tämän drinkin kohdalla lainkaan hyvä asia.

– Haluat, että martinisi pysyy mahdollisimman juoksevana ja silkkisenä ilman, että se on laimentunut ja joutunut liikaa kosketuksiin hapen kanssa, mies toteaa.

Tähän päästäksesi martini kannattaa asiantuntijan mukaan sekoittaa 20 sekunnin ajan – ei yhtään enempää.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!