Ravistettuna vai sittenkin sekoitettuna? Vodkaexpertti tyrmää James Bondin legendaarisen tavan nauttia klassikkodrinkkiä
Asiantuntijan mukaan kuuluisa agentti James Bond nauttii drinkkinsä juuri päinvastoin, kuin oikeasti kuuluisi.
Videolta pääset kurkistamaan drinkkien historiaan.
Vodka martinin valmistuksessa ainesosat ovat harvoin niitä, jotka aiheuttavat erimielisyyksiä. Kyseinen juoma koostuu nimittäin vain kahdesta alkoholista; vodkasta ja vermutista. Ainesosien sijaan valmistustapa voi herättää erimielisyyksiä.
Grey Goose -vodkan perustaja Francois Thibaultin mukaan ainoa oikea tapa nauttia martini on täysin päinvastainen kuin se, jolla elokuvista tuttu James Bond juomansa nauttii. Vaikka elokuvissa agentti nauttii juomansa aina ”ravistettuna, ei sekoitettuna”, asiantuntijan mukaan martini kuuluu valmistaa aina ”sekoitettuna, ei ravistettuna”.
Martinia kuuluu sekoittaa tasan 20 sekuntia
Thibaultin mukaan tämä sääntö johtuu yksinkertaisesti siitä, että ravistettaessa jäät murskaantuvat ja laimentavat juomaa enemmän kuin siinä tapauksessa, että juoma olisi sekoitettu.
Ravistaminen lisää myös hapen määrää juomassa, mikä ei ole tämän drinkin kohdalla lainkaan hyvä asia.
– Haluat, että martinisi pysyy mahdollisimman juoksevana ja silkkisenä ilman, että se on laimentunut ja joutunut liikaa kosketuksiin hapen kanssa, mies toteaa.
Tähän päästäksesi martini kannattaa asiantuntijan mukaan sekoittaa 20 sekunnin ajan – ei yhtään enempää.
Lähteet: BusinessInsider, Independent
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti