Ravintolapäivä tarjoaa erikoisempiakin herkkuja: Maista vaikka etanoita!

ravintolapäivä
Lehtikuva

Ravintolapäivää vietetään jälleen lauantaina 16.5. Mukaan ilmoittautuneita ravintoloita riittää, ja tarjolla on ruokaa lähes jokaisesta maailmankolkasta.

Lauantaina päiväkävelylle kannattaa lähteä tyhjin vatsoin, sillä kadunkulmat ja puistot täyttyvät pop up -ravintoloista. Tarjolla on makuja niin läheltä kuin kaukaa, joten valinnanvaraa riittää.

Esimerkiksi Tampereen Koskipuistossa on mahdollista päästä maistelemaan Grill Transylvanian romanialaisia perinneherkkuja. Tarjolla on esimerkiksi kuumassa grillissä tiriseviä lihapötköjä, jotka tarjoillaan romanialaiseen tapaan leivän ja sinapin kera.  

Koreaan vie puolestaan muun muassa Kirsin kimchi ja kimbap, joka herää eloon Tampereen Koskikatu 3:ssa. Ravintola tarjoilee nimensä mukaisesti kotitekoisia kimbap-rullia ja kimchiä.

Helsingissä ravintolatarjontaa löytyy muualtakin kuin keskustasta. Esimerkiksi Malmilla on mahdollista maistella aitoja meksikolaisia makuja meksikolaisen kokin loihtimana. La Doña lupaa luoda asiakkaille palan Meksikoa keskellä Malmia.

Etanoita ranskalaiseen tyyliin pääsee puolestaan maistelemaan Helsingissä Mäkelänkatu 13:ssa, jossa herkkuja valmistaa Snaigles-etanabistro.

Ravintolapäivä on ruokakarnevaali, jonka aikana tuhannet ihmiset ympäri maailmaa perustavat ravintoloita päivän ajaksi. Päivän tarkoituksena on pitää hauskaa, jakaa uusia ruokakokemuksia sekä nauttia yhteisestä ympäristöstä porukalla. Katso kartalta kotipaikkakuntasi tarjonta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja