Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintolakonsepti - yksi tällainen, kiitos!

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 26.03.2016 13:16

Päädyimme miettimään illallispöydässä millaisia ravintoloita Suomesta puuttuu. Sellaisia, joihin haluaisi mennä itse ja joissa tuntuisi olevan taloudellistakin järkeä. Emme harkitse sekuntiakaan ryhtyvämme itse ravintoloitsijoiksi, mutta konseptien miettiminen on hauskaa puuhaa viinilasillisen äärellä.

Tällä kertaa idea tuntui niin hyvältä, että haluan/kehtaan jakaa sen täälläkin. Kun kerran emme aio sitä itse toteuttaa, on idean jakaminen ainoa oljenkorsi tarjota sille mahdollisuus nähdä päivänvaloa.  

MTV Oy, All rights reserved

Raflaidean pohjana on leipä. Leipä yhdistää melkein koko kulinaarista maailmaa, vaikka erilaisena esiintyykin. Suomesta puuttuu hyvä leipäbaari. Kahviloissa tarjotaan täytteiltään äärimmäisen tylsiä ja kliseisiä patonkeja ja sämpylöitä ilman että kosketaan kepilläkään erilaisiin makumaailmoihin. Leivät on tehty siten kuinka tavallinen tallaaja ne aamuisin muutenkin kokoaa. Missä on luovuus? Missä on keittiötaito? Missä on idea?

Tajusin tilanteen jo 2007 Lontoossa, kun poikkesimme nostamassa verensokeria Cityn pankkimaailman pilvenpiirtäjien kivijalassa toimivassa kahvilassa. Tarjolla oli tusinan verran erilaisia täytettyjä patonkeja ja jokaisessa niistä kunnon idea. Kunkin täytekombon makua joutui ajatuksella miettimään. En muista yhtään esimerkkiä, mutta niistä huokui suunnittelu, kokin näkemys.

Asia palasi mieleen toissa kesänä Avignonissa. Ulkoiselta olemukseltaankin valloittavan Ginette et Marcel -bistron menu pohjautui rapeakuorisen maalaisleivän viipaleisiin, joihin oli tarjolla kymmeniä erilaisia täytteitä (yläkuva). Supersimppeliä, mutta kun keskiössä on laatu ja monivivahteiset makuparit, tekee mieli tilata vielä yksi siivu viinilasillisen tai pastisveden kera kokeiluun.

Näihin kokemuksiin pohjaten mietimme, millainen olisi täydellinen leipäbaari. Rungoksi klassikot. Croque Monsieur ja Madam ovat helppoja valmistaa ja toimivat aina. Huutavat kylkeen ranskalaista viiniä. Italialaiseen makuun puolestaan parin kolmen siivun setti crostineja toscanalaisella alas huuhdeltuna. MTV Oy, All rights reserved

Oluelle täsmäkumppaniksi lohinen smörrebröd. Skumpalle Toast Skagen. Eksoottisempaa makua Bánh mì -patongista. Lisäksi tarjolla olisi viikon vaihtuva leipä tai pari, jossa makumaailmat komppaavat täydellisesti yhteen tai lähtevät mielikuvituksessaan aivan lapasesta. Jälkkäriksi köyhiä ritareita ja innovatiivisia hilloviritelmiä juuston kera leivän päälle. MTV Oy, All rights reserved

Näillä palikoilla on saatu aikaan rento, edullinen ja matalan kynnyksen bistro, jonne voi mennä nauttimaan ihan vain lasillisen, mutta paikan päällä ei voisi välttyä kiusaukselta ottaa hiukopalaa kylkeen. Simppeli menu simppeleillä ruoilla, joista jokainen löytää taatusti suosikkinsa. Ristittäköön työnimeksi Siivu.

Miltäs kuulostaa? Menisitkö testaamaan? Vai perustamaan? :)

PS. Tsekkaa leipäreseptit: ruhtinaallinen ranskalainen lounasleipä ja paistettu italialaishenkinen sandwich.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Ravintola-arvostelu: Gastro Café Kallio vol. 2Tamperrada 2018 - nappaa pintxo-vinkit!Ravintola-arvostelu: Los Pollos, Tampere40 metrin ravintolakierros: Café Europa, Naughty BRGR, Barmacia, Dining 26, Majava Baari (TAMPERE)Ravintola-arvostelu: Armas Kuppila, TampereRavintola-arvostelu: Gastro Café Kallio, Helsinki
bisnesbisnesidealeipäleipäbaariravintolaravintolaidearavintolakonsepti

Tuoreimmat aiheesta

bisnes
MTV Oy, All rights reserved
  • 24.05.201909:55
    Digi

    Trump vahvisti pelin hengen: Huawei-kielto voidaan ratkaista osana kauppasopua Kiinan kanssa

  • 21.05.201907:01
    Google

    Huaweille elokuun puoliväliin asti armonaikaa – väliaikainen lupa Yhdysvalloilta päivitysten jatkamiselle luo myös aikarajan tilanteen ratkaisemiseksi

  • 11.05.201910:55
    Digi

    Uberin pörssidebyytti paha pettymys – markkina-arvo jäi kauas odotuksista ja pörssikurssi laski lähes 8 prosenttia ensimmäisenä päivänä

  • 06.05.201909:55
    Digi

    EU aloittamassa tutkinnan Applen toiminnasta – taustalla Spotifyn valitus

  • 04.05.201911:33
    Digi

    Taas yksi Facebookin sovellus lopetetaan – erillisestä Bonfire-sovelluksesta ei tullut hittiä