Olemme ottaneet tavaksi kartoittaa suomalaista makumaailmaa eri puolilta maata. Ihmettelen usein, miten vähän ruokaa arvostavat ihmiset liikkuvat kulinaaristen nautintojen perässä maan rajojen sisäpuolella. Erityiskiitoksen annan Kauppalehti Optiolle, jossa suomalaisia ravintoloita arvostellaan kehä kolmosen ulkopuolellakin. On myös jopa typerää, etteivät Michelin-tarkastajat edes käy Suomessa muualla kuin Helsingissä.
Vietimme joulunajan vaimon sukulaisissa Keski-Suomessa ja Savossa. Pysähdyimme paluumatkalla Kuopioon ottamaan uutta vuotta vastaan. Samalla tarjoutui mahdollisuus käydä testaamassa kaupungin pitkänlinjan kulinaarinen käyntikortti, Musta Lammas.
Uudenvuoden aattoiltana ravintola on hitusen yli puolillaan. Asiakaskunta on hyvin moninaista pari-kolmikymppisestä seurueesta kuusikymppisiin pariskuntiin. Miljöönä on jykevä holvikellari, jonne Rotissööri-plakaati sopii jo ihan sisustuksenkin puolesta. Tunnelma on fiksu, mutta ei hienosteleva. Vaimo ilahtui, ettei puhelin löytänyt lainkaan kenttää. En päässyt postaamaan herkkuhetkeä edes vessasta. :)
Tarjolla oli pelkästään uudenvuoden menu, joka oli pitkälti koottu ruokalistan annoksista. Tilaamme viiden ruokalajin version (67 eur), mutta kolmella suositusviinillä (32 eur).








