Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintola-arvostelu: La Bottega, Tallinna

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 10.01.2013 06:14

Tallinnan reissun kolmas ja viimeinen päivä oli puolikas ja aikaa oli vain lounaalle. Olimme syöneet virolaista perinneruokaa ja klassista poikkieurooppalaista illallista (onko sellaista?). Matkan päätteeksi halusimme kokeilla jotain muuta. Saimme vinkin mainiosta italialaisravintolasta, La Bottegasta, toiselta ruokabloggarilta, Annalta. Kiitosta vain. Tallinnan italoantia on kehuttu muutenkin, joten toivoin parasta. Vieraan maan huono keittiö toisessa maassa nautittuna on masentava kokemus. Osaan välttää sellaisia jo kohtuullisen hyvin.

Saavuimme La Bottegaan klo 14. Paikka oli tyhjä. Hämmentävää. Meidät otti vastaan varsin itsetietoisen oloinen, mutta äärimmäisen kohtelias miekkonen. Sali on korkea ja jylhän oloinen. Viinihyllyt ulottuvat metrien korkeuteen, kattoon saakka. Tamminen portaikko antaa vahvaa luonnetta tilaan. Taustalla soi hivenen turhan alleviivatut italoklassikot. Ehdimme juuri tilata, kun paikalle alkaa ilmaantua suomalaisia pöytä kerrallaan. Tunnin päästä paikka on täynnä. Klo 15, turisteille luonteva lounasaika päiväramppauksen jälkeen.

Tilaan alkuun ravioleja täytettynä Robiola-juustolla ja perunalla rosmariinilla maustetun voikastikkeen kera. Näen jo pintapuolisesti, että annos on aitoa Italiaa. Pasta ui voissa ja vähempikin olisi riittänyt, mutta se on saapasmaassa yleistä. Pastan kypsyys on täydellinen ja maku täyteläinen olematta tunkkainen. Rasvapommi, jota voisi hotkia turhan paljon, jos saisi mahdollisuuden. Vaimo testaa keittiön klassikolla. Spaghetti aglio olio e peperoncino eli valkosipuli-oliiviöljy-chili -pasta. Kestää vertailun Italian paikkoihin. Voi, kunpa Tampereeltakin saisi tällaista pastaa!

MTV Oy, All rights reservedTilaan pääruoaksi uhkarohkeasti, mutta alkuruoan rohkaisemana grillattuja, katkaravuilla ja tateilla täytettyjä kalmareita. Annos, joka voi olla keskitason raaka-aineista toteutettunakin aivan kammottava. Tämä ei ole. Se on loistava. Kalmarit ovat tuoreita, loistavasti kypsennettyjä ja niiden täytteessä ei ole makuja säästelty. Vastapuolelle saapuu kokonainen grillattu meribassi tomaatin ja basilikan kera. Rantautuukohan kokonaisen kalan tarjoaminen koskaan kunnolla Suomeen? Kypsyys täydellinen, suolaus onnistunut. Mieli lepää toinen jalka Italiassa. Kylkeen haudutettua munakoisoa valkosipulin ja persiljan kera. Molto bene! Tarjoilijan suosittelemat viinivalinnat toimivat hyvin, ottaen huomioon laseittain myytävien valikoimarajoitukset.

Italialainen keittiö on yllättävän köyhä jälkiruoiltaan. Reissuilla tulee lähinnä vain etsittyä parasta Tiramisua, mikä ei toki kärsimystä sekään ole. Tilaamme yhden vertailtavaksi kimppaan. Vähintäänkin keskitason suoritus, mikä näillä leveysasteilla kohotettakoon kiitettäväksi.

Palvelu toimi moitteetta läpi ruokailun, mutta espressojen kohdalla homma jäätyy. Perisyntini on unohtaa tilata kahvin kanssa lasku. Olen joutunut odottamaan lukemattomia kertoja aivan liian kauan laskun saamista. Niin nytkin. Seuraan silmilläni tarjoilijaa ja yritän napata häneen katseensa, jotta voisin vinkata luokseni. En harrasta käden heiluttelua puhumattakaan hihkaisuista tai sormien napsuttelusta. Nousen yleensä vartin sisään ja menen kassalle maksamaan, jotta hyvä fiilis ei laskisi. Nyt seuraan tarjoilijaa 40 minuuttia. Pienessä salissa. Tyhjässä pöydässä. Kahden tarjoilijan silmät eivät kertaakaan vilkaise, mikä meininki meillä espressojen juojilla on. Vaimo pitkästyy ja lähtee hakemaan takkia. Tarjoilija havahtuu ja näytän viittoamalla laskua. Yritän nollata ärsyyntymiseni ja onnistun melko hyvin. En vain ymmärrä, miksi näin käy niin usein. Eri maissa, eri tason ravintoloissa. Huoh. Mutta ruoka oli hyvää. Parasta syömääni italialaista Italian rajojen ulkopuolella.

LASKU: 2 alkuruokaa, 2 pääruokaa, 1 lisuke, 1 jälkiruoka, 4 lasia viiniä, kivennäisvesipullo, 2 espressoa = 78 euroa.

La Bottega, Vene 4, Tallinna

www.labottega.ee

La Bottega Eat.fi-palvelussa

Muut Tallinnan reissun ravintola-arvostelut:

MEKK

Dominic

Lisää aiheesta:

Ravintola-arvostelu: Gastro Café Kallio vol. 2Rooman ravintoloita 2018Ravintola-arvostelu: Sesonki Gastro Bar, JärvenpääBudapestin ravintoloita - osa 1Ravintola-arvostelu: Osteria Ovo, TurkuBudapestin ravintoloita - osa 2
italialainenLa Bottegaravintolaravintola-arvosteluTallinna
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
La Bottega ulkoa. 

Tuoreimmat aiheesta

italialainen
  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 01.11.201913:39
    osso buco

    Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä