Rasvaton rahka voi olla väärä valinta – saattaa pilata laihdutuksen

maitotuotteet
Shutterstock

Vähärasvaiset maitotuotteet voivat olla väärä valinta laihduttajalle, uutisoi Prevention.

Vähärasvaiset maitotuotteet voivat olla laihduttajan kannalta huono valinta, sillä American Journal of Clinical Nutritionissa julkaistujen kahden tuoreen tutkimuksen mukaan vähärasvaisten maitotuotteiden syöminen saattaa saada himoitsemaan hiilihydraatteja.

Tuftsin yliopiston tutkijat analysoivat 120 000 henkilön ruokavaliota ja havaitsivat, että vähärasvaisia maitotuotteita kuluttavat söivät merkittävästi enemmän hiilihydraatteja kuin täysrasvaisia maitotuotteita syövät.

Tutkijoiden mukaan tulokset viittaavat siihen, että painonpudotuksesta haaveilevien ei kannattaisi syödä vain vähärasvaisia maitotuotteita, sillä elimistö kompensoi vähärasvaisten tuotteiden kalorimäärää himoitsemalla hiilihydraatteja. Hiilihydraattipitoisten ruokien ahmiminen voi puolestaan johtaa painonnousuun. 

Tutkijoiden mielestä tutkimustulokset puhuvat sen puolesta, että täysrasvaiset maitotuotteet olisivat aivan yhtä hyvä valinta lautasellekin kuin vähärasvaisetkin. 

Lähde: Prevention

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja