Rasvaton jogurttikin voi lihottaa – tässä syy

Treenit
Moni herkuttelee rasvatonta jogurttia marjojen seurana. Shutterstock

Tiesitkö, että rasvaton jogurttikaan ei laihtumisen nimessä ole aina se paras vaihtoehto maitotuotteista?

Rasvaton jogurtti on monen ruokavaliotaan keventävän välipalojen ykkösraaka-aine. Prevention-sivusto kertoo, että rasvattoman jogurtinkin syöminen voi kuitenkin johtaa lihomiseen.

Rasva ei välttämättä ole yksinomaan paha asia

Tuftsin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan vähärasvaisten tai rasvattomien maitotuotteiden sijaan enemmän rasvaa sisältävät maitotuotteet voivat olla parempi valinta. Enemmän rasvaa sisältäviä maitotuotteita syöneet tutkimukseen osallistuneet lihosivat vähemmän kuin tutkimukseen osallistuneet vähärasvaisia tai rasvattomia maitotuotteita suosineet.

Tutkijoiden mukaan ilmiöön voi olla useampi syy, mutta yhtenä järkeenkäypänä selityksenä asiantuntijat pitävät sitä, että rasvaisempien maitotuotteiden sisältämät rasvahapot voivat auttaa nopeuttamaan aineenvaihduntaa. Lisäksi tutkijat uskovat, että rasvaisempien maitotuotteiden sisältämä rasva saattaa reagoida elimistön bakteerien kanssa laihduttajien kannalta vähärasvaisia tai rasvattomia maitotuotteita suotuisammin.

Lähde: Prevention 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja