Pytonkäärmettä ja krokotiilia – uskaltaisitko maistaa uusia trendiruokia?

Strutsi
Aasialaisille strutsinliha on tuttua herkkua. Lehtikuva

Maailmalla syödään paljon länsimaalaisille vieraita lihaherkkuja pytonkäämeestä krokotiiliin ja näiden erikoisuuksien uskotaan nostavan vielä suosiotaan trendiruokina. Trenditoimistoissa uskotaan, että erikoiset lihatuotteet maistuvat pohjoismaalaisille lähivuosina enenevissä määrin.

Eksoottisen ruoan valmistaminen kotioloissa on yksi voimakkaimmin lisääntyvistä ruokatrendeistä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Tuoreessa pohjoismaalaisille teetetyssä kuluttajatutkimuksessa selvisi, että 42 prosenttia pohjoismaalaisista kuluttajista näkee, että eksoottisten ruokien trendi kasvattaa suosiotaan jatkossa entisestään.

Eksoottisten liharuokien uosion kasvu näkyy esimerkiksi ruotsalaisessa lihakauppa Kötthallenissa siten, että kaupassa myydään viikoittain peräti 80–90 kiloa pytonin ja krokotiilin lihaa. Muita Kötthallenissa myytyjä erikoisuuksia ovat antilooppi, kenguru ja seepra.

Norjassa eksoottisten lihatuotteiden suosion kasvu näkyy muun muassa paikallisen kioskiketjun, Narvesen, valikoimien laajenemisessa. Ketju myy 440 kioskissaan krokotiilia, biisonia, strutsia sekä villisikamakkaraa.

Suomessa herkutellaan tutumpiin lihatuotteisiin verrattuna pienissä määrin ainakin villisialla, strutsilla ja biisonilla. Suomalaisista 7 prosenttia kertoi tutkimuksessa saavansa ruokainnoituksensa ulkomaanmatkoiltaan.

Tulokset on saatu kvantitiivisesta kuluttajatutkimuksesta, joka suoritettiin OBH Nordican ja Kairos Futuren toimesta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa asuville vastaajille vuonna 2013. Kyselyyn vastasi kaiken kaikkiaan 4200 henkilöä, joista 1000 oli tanskalaisia, 1000 norjalaisia, 1100 suomalaisia ja 1100 ruotsalaisia.

Lähde: The OBH Nordica, Home Cooking Report

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja