Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pytonkäärmettä ja krokotiilia – uskaltaisitko maistaa uusia trendiruokia?

Aasialaisille strutsinliha on tuttua herkkua.
Aasialaisille strutsinliha on tuttua herkkua. Lehtikuva
Julkaistu 15.09.2014 10:15

MTV LIFESTYLE

Maailmalla syödään paljon länsimaalaisille vieraita lihaherkkuja pytonkäämeestä krokotiiliin ja näiden erikoisuuksien uskotaan nostavan vielä suosiotaan trendiruokina. Trenditoimistoissa uskotaan, että erikoiset lihatuotteet maistuvat pohjoismaalaisille lähivuosina enenevissä määrin.

Eksoottisen ruoan valmistaminen kotioloissa on yksi voimakkaimmin lisääntyvistä ruokatrendeistä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Tuoreessa pohjoismaalaisille teetetyssä kuluttajatutkimuksessa selvisi, että 42 prosenttia pohjoismaalaisista kuluttajista näkee, että eksoottisten ruokien trendi kasvattaa suosiotaan jatkossa entisestään.

Eksoottisten liharuokien uosion kasvu näkyy esimerkiksi ruotsalaisessa lihakauppa Kötthallenissa siten, että kaupassa myydään viikoittain peräti 80–90 kiloa pytonin ja krokotiilin lihaa. Muita Kötthallenissa myytyjä erikoisuuksia ovat antilooppi, kenguru ja seepra.

Norjassa eksoottisten lihatuotteiden suosion kasvu näkyy muun muassa paikallisen kioskiketjun, Narvesen, valikoimien laajenemisessa. Ketju myy 440 kioskissaan krokotiilia, biisonia, strutsia sekä villisikamakkaraa.

Suomessa herkutellaan tutumpiin lihatuotteisiin verrattuna pienissä määrin ainakin villisialla, strutsilla ja biisonilla. Suomalaisista 7 prosenttia kertoi tutkimuksessa saavansa ruokainnoituksensa ulkomaanmatkoiltaan.

Tulokset on saatu kvantitiivisesta kuluttajatutkimuksesta, joka suoritettiin OBH Nordican ja Kairos Futuren toimesta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa asuville vastaajille vuonna 2013. Kyselyyn vastasi kaiken kaikkiaan 4200 henkilöä, joista 1000 oli tanskalaisia, 1000 norjalaisia, 1100 suomalaisia ja 1100 ruotsalaisia.

Lähde: The OBH Nordica, Home Cooking Report

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Irtokarkkien haastaja suomalaiskaupoissa? Ruotsissa suosio jo räjähtänytNäkyykö kannattamasi puolue ruokailutottumuksissasi? Kysely selvitti, pitävätkö stereotypiat paikkansaSuomessa kasvaa nyt inkivääri-ipanoita ja parsakaalipalleroita – K-ryhmässä havaittiin selkeä hittituote lapsiperheiden keskuudessa: "Valtava suosio, jolle ei näy loppua"Näitä povataan vuoden 2020 ruokien megahiteiksi: Miltä kuulostaisi alkoholitee tai mysteerimaut?Viisi pohjoismaista ruokatrendiä vuodelle 2019 – näitä yllätyksellisiä herkkuja tuleva vuosi tuo tullessaan!Ikea suunnittelee uudistavansa klassista lihapullareseptiään – luvassa myös muita yllättäviä uutuuksia?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"