Perehtyminen katuruokaan jatkuu (vielä pitkään). Tällä kertaa tuli testattua El Salvadorin suosituinta ruokaa, pupusaa. Maissijauhoista tehdyn paksun, täytetyn lätyn päälle kasataan mieleisiä täytteitä. Vähän kuin tortilla, mutta ei kuitenkaan. Meksikon gordita on pitkälti sama ruoka. Näitä tarjoillaan kuulemma jokaisella El Salvadorin kadulla. En pistäisi vastaan, jos samaa voisi sanoa Suomesta. Yksinkertaista ja hauskaa ruokaa, joka toimii niin ystävien illanvietossa kuin arki-illan pelastajanakin.
Yleisimmät täytteet tälle 2000 vuotta vanhalle ruoalle ovat juustosekoitus chilin kera, possu (esim. jauheliha tai pekoni) chilisellä tomaattisoosilla sekä pavut. Tähän toimii täydellisesti kaikenlaiset tähteet. Kokeile perunaa ja chiliä. Erittäin toimiva ja perinteinen täyte on myös curtido, kevyesti fermentoitu kaali-porkkanaseos. Vähän kuin cole slaw, mutta ei kuitenkaan.
Ruoan hankala puoli on masa harina -jauhojen löytäminen. Tampereella olen löytänyt niitä vain Stockmannilta. Samoista jauhoista syntyy helpolla myös kotitekoinen tortilla (resepti).
Itse tein tätä pääruoaksi perulaisen cevichen jälkeen. Täytteeksi meni mozzarellaa tomaatin ja habaneron kera sekä curtidoa Srirachalla vauhditettuna.
PS. Pupusa on gluteeniton.

