Puolet vähemmän kilokaloreita – kokeile vähähiilihydraattista ja superherkullista lasagnea!

Kesäkurpitsalasagne
Tämä lasagne sisältää puolet vähemmän energiaa kuin tavallinen pastaversio. MTV

Jos haluat hieman keventää ruokavaliotasi, tai kaipaat muuten vain vaihtelua perinteiseen lasagneen, kokeile tätä pastatonta versiota.

Gluteenittomaan tai vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sopiva lasagne syntyy kesäkurpitsasta. Reseptissä perinteiset pastalevyt korvataan ohuiksi viipaloiduilla kesäkurpitsalevyillä. Lopputulos on niin herkullinen, ettei vehnäpastaa edes kaipaa lasagnen täytteeksi!

Lasagnen juustokastike syntyy niin ikään kevyemmistä aineksista. Perinteisen bechamel-kastikkeen sijaan kesäkurpitsalasagnessa hyödynnetään raejuustoa, juoksevaa Koskenlaskija-juustoa sekä kananmunaa. Jauhelihakastike valmistetaan tomaattipohjaisesti italialaisittain.

Puolet vähemmän kilokaloreita kuin pastalasagnessa

Kokeile kotona ja ylläty! Tämä lasage on paitsi vähähiilihydraattinen, vähäkalorinen niin myös superherkullinen. Noin 400 gramman annos lasagnea sisältää vain 320 kilokaloria, kun tavallinen pastalasagneannos voi sisältää tuplasti saman verran energiaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.