Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaviinissä haudutetut possunposket grand-mère

Julkaistu 01.02.2018 20:46

Upea, rikasarominen pataruoka, jossa porsaanposkien höysteet kypsennetään erikseen ja saadaan täydellisten kypsyyksien kaunis annos.

Tässä fiinimpi tapa tarjoilla rouheaa pataruokaa. Kun porsaanposket saavat muhia punaviinissä ilman lihaliemen lisäämistä, mausta tulee hyvällä tavalla voimakkaampi ja rikkaampi. Grand-mère ("isoäidin tapaan") viittaa klassisen ranskalaisen keittiön sieni-pekoni-sipuli -höysteeseen. Kun kasvikset kypsennetään erikseen, ne ovat annoksessa täydellisen kypsiä ja yhden värin pataruokaa kauniimpia. Vaatii hitusen enemmän vaivaa, mutta on todellakin sen väärti. Ja mikäs siinä kokkaillessa possunposkien hautuessa uunissa.

VINKKI 1! Mikäli possunposkia ei ole saatavilla, lihan voi korvata millä tahansa pataan sopivalla lihalla. Säädä haudutusaika silloin lihalle sopivaksi.

VINKKI 2! Bouquet garni on kimppu langalla yhteen sidottuja yrttejä, joita käytetään pääasiassa keittojen ja liemien maustamisessa. Se otetaan aina lopussa padasta pois.

Punaviinissä haudutetut possunposket grand-mère
4-6 hlölle

Haudutusliemi:
1 kg possunposkia
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kasviöljyä
2-3 porkkanaa, rouheasti paloiteltuna
2 sipulia, rouheasti paloiteltuna
1 plo punaviiniä (ei kovin tanniinista)
4 valkosipulia, hienonnettuna
bouquet garni -yrttinippu (esim. rosmariini, laakerinlehti, timjami, persilja, salvia)
suolaa
mustapippuria

Kasvikset:
6 salottisipulia, puolitettuna
30 + 10 g voita 0,5 tl tomusokeria 3-4 porkkanaa 150 g pekonia, pieneksi pilkottuna 12 herkkusientä, puolitettuina suolaa mustapippuria







(perunaa oman maun tyylillä esim. muusi, keitetty, hasselbacka, uuniperuna)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Siisti poskista kalvot pois. Kaada vehnäjauhot lautaselle. Mausta posket suolalla ja pippurilla. Pyöräytä posket vehnäjauhoissa, ravista ylimääräiset jauhot niistä pois.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja kaada öljyä pohjalle. Ruskista posket erissä kauttaaltaan kevyesti ja laita sivuun odottamaan. Kuullota porkkana- ja sipulipaloja pannulla kevyesti. Rapsuta kevyesti pannun pohjasta lihan tähteet mukaan. Ota kasvikset pois pannulta.
Ota uunin kestävä kattila esiin. Laita sinne lihat, porkkanat ja sipulit. Kaada mukaan pullollinen punkkua. Kiehauta ja laske lämpöä. Anna poreilla hissukseen ja lisää mukaan valkosipulisilppu ja yrttinippu. Mausta lientä suolalla ja pippurilla. Peitä kattila kannella ja laita uuniin muhimaan 2,5-3,5 tunniksi tai kunnes liha on todella mureaa. Sekoita välillä ja jos neste näyttää vähentyneen liikaa, lisää hiukan vettä.

Salottisipulit:
Lihan hautuessa kypsennä mukaan tulevat kasvikset. Laita halkaistut salottisipulit pannulle tasaisesti. Kaada pannulle 0,75 dl vettä. Lisää mukaan 30 g voita ja tomusokeri. Kiehauta neste ja laske lämpö matalalle, niin että neste poreilee hissukseen. Anna nesteen poreilla loppuun asti. Pidä sipulit lämpiminä tai lämmitä ne juuri ennen tarjoamista.

Porkkanat:
Halkaise porkkanat pituussuunnassa ja mikäli ne ovat paksuja, halkaise vielä puolikkaat. Leikkaa noin 5 cm pituisiksi tikuiksi. Keitä porkkanatikut al dente -kypsyyteen. Paista ennen tarjoamista nopsaan voissa, jotta pinta kuullottuu kauniiksi.

Pekoni ja herkkusienet:
Paista pekonisilppu rapeaksi. Ota pekoni pannulta ja paista sienet pekonirasvassa.

Ota possunposkikattila uunista. Ota liha pois seoksesta. Siivilöi liemi. Laita pari kolme possunposkea lautaselle. Kaada päälle punaviinilientä. Lisää pinnalle pekonia ja sieniä. Viimeistele annos salottisipulilla ja porkkanalla. Pointti on ulkonäössä, joten älä sekoita kasviksia liemeen. Tarjoile esim. perunan kanssa tai sellaisenaan.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäPunaviininen hirvipata ja leipäkohokas - voimaa kylmyyteenAppelsiininen hirvipata piparjuurimykyilläBorssikeitto hirvenlihalla ja piparjuurikermallaPeuranfileenoisetit ja villiyrttirisottoPitkään haudutettua porsaan kylkeä sekä papucassoulet'a
reseptipataruokaporsaanposkipossunposkipataranskalainen

Tuoreimmat aiheesta

resepti
  • 17.12.201910:53
    äyriäiset

    Sydänsimpukat papujen ja fenkolin kera

  • 13.12.201913:32
    lammasresepti

    Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera

  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 05.12.201909:43
    juhlaruoka

    Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruoka

  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle