Upea, rikasarominen pataruoka, jossa porsaanposkien höysteet kypsennetään erikseen ja saadaan täydellisten kypsyyksien kaunis annos.
Tässä fiinimpi tapa tarjoilla rouheaa pataruokaa. Kun porsaanposket saavat muhia punaviinissä ilman lihaliemen lisäämistä, mausta tulee hyvällä tavalla voimakkaampi ja rikkaampi. Grand-mère ("isoäidin tapaan") viittaa klassisen ranskalaisen keittiön sieni-pekoni-sipuli -höysteeseen. Kun kasvikset kypsennetään erikseen, ne ovat annoksessa täydellisen kypsiä ja yhden värin pataruokaa kauniimpia. Vaatii hitusen enemmän vaivaa, mutta on todellakin sen väärti. Ja mikäs siinä kokkaillessa possunposkien hautuessa uunissa.
VINKKI 1! Mikäli possunposkia ei ole saatavilla, lihan voi korvata millä tahansa pataan sopivalla lihalla. Säädä haudutusaika silloin lihalle sopivaksi.
VINKKI 2! Bouquet garni on kimppu langalla yhteen sidottuja yrttejä, joita käytetään pääasiassa keittojen ja liemien maustamisessa. Se otetaan aina lopussa padasta pois.
Punaviinissä haudutetut possunposket grand-mère
4-6 hlölleHaudutusliemi:
1 kg possunposkia
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kasviöljyä
2-3 porkkanaa, rouheasti paloiteltuna
2 sipulia, rouheasti paloiteltuna
1 plo punaviiniä (ei kovin tanniinista)
4 valkosipulia, hienonnettuna
bouquet garni -yrttinippu (esim. rosmariini, laakerinlehti, timjami, persilja, salvia)
suolaa
mustapippuriaKasvikset:
6 salottisipulia, puolitettuna
30 + 10 g voita 0,5 tl tomusokeria 3-4 porkkanaa 150 g pekonia, pieneksi pilkottuna 12 herkkusientä, puolitettuina suolaa mustapippuria


