Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaviinipaisti italialaisittain - helppo ja huumaava

Julkaistu 03.02.2019 15:56

Tässäpä yksinkertaisen herkullinen ohje naudan- tai hirvenpaistille. Parin tunnin haudutus punaviinissä tuo lihaan syvyyttä ja herkullisuutta.

Kun raaka-aineita on vähän, kannattaa niihin panostaa. Halpa ja huono viini ei muutu kattilassa paremmaksi ja pilaa ruoan. Käytä siis padassa sellaista viiniä, jota joisit mieluiten itsekin. Italialaisittain tässä toimii klassisimmin Barolo, mutta halvemmallakin selviää. Mieluiten ostat samaa viiniä pari pulloa, joista toista nautit ruokajuomana.

Höysteeksi käy loistavasti polenta kuten kuvassa, mutta voit tarjota oheen myös vaikka uunijuureksia, perunaa tai pastaa. Pelkkä rapeakuorinen maalaisleipäkin toimii erinomaisesti.

PS. Uusimmat kokkailut näet aina Sivumaun Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Punaviinipaisti
6-8 hlölle
1 kg naudan- tai hirvenpaistia
1 sipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
1 varsisellerin varsi, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 laakerinlehti
muutaman timjamin oksan lehdet
yhden rosmariinin oksan lehdet
1 rkl tomaattipyreetä
75 cl itsellesi mieluista punaviiniä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Trimmaa liha kalvoista ja huonoista kohdista ja kuivaa pinta. Mausta liha runsaasti suolalla ja pippurilla. Kuumenna kattila kuumaksi ja lorauta pohjalle oliiviöljyä. Ruskista liha kauttaaltaan ja nosta syrjään. Madalla lämpöä ja kuullota sipulia, porkkanaa, selleriä ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, yrtit ja laakerinlehti ja anna kypsyä pari minuuttia. Lisää liha takaisin kattilaan. Kaada sekaan viini ja peitä kannella. Anna kiehahtaa ja laske lämpö matalalle. Anna hautua kattilassa 2 h tai kunnes liha on mureaa. Kääntele lihaa välillä. Leikkaa siivuiksi ja tarjoa kastikkeen sekä esim. polentan kera.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä5 aineksen herkulliset karitsanpotkat Mehevä maissi-kanapannuPunaviinissä haudutettu naudankylki - syvän maukkaat ribsitPorsaankylkeä vietnamilaisittainPollo alla Romana - kanaa roomalaisittain
naudanpaistireseptihirvenpaistipataruokaitalialainenpunaviinipata
liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

naudanpaisti
  • 27.11.201614:40
    gulassi

    Aito unkarilainen gulassi

  • 07.04.201619:49
    alkuruoka

    Tartar kahdella tapaa - hirvi ja nauta

  • 02.11.201519:23
    aurinkokuivattu tomaatti

    Välimerellinen kurpitsa-lihapata

  • 22.03.201518:50
    liharuoka

    Härkää provencelaisittain

  • 10.11.201419:35
    liharuoka

    Lakritsi-fenkolinaudanpaistia, paahdettuja kasviksia, palsternakkapyreetä ja porkkanalientä