Tässäpä yksinkertaisen herkullinen ohje naudan- tai hirvenpaistille. Parin tunnin haudutus punaviinissä tuo lihaan syvyyttä ja herkullisuutta.
Kun raaka-aineita on vähän, kannattaa niihin panostaa. Halpa ja huono viini ei muutu kattilassa paremmaksi ja pilaa ruoan. Käytä siis padassa sellaista viiniä, jota joisit mieluiten itsekin. Italialaisittain tässä toimii klassisimmin Barolo, mutta halvemmallakin selviää. Mieluiten ostat samaa viiniä pari pulloa, joista toista nautit ruokajuomana.
Höysteeksi käy loistavasti polenta kuten kuvassa, mutta voit tarjota oheen myös vaikka uunijuureksia, perunaa tai pastaa. Pelkkä rapeakuorinen maalaisleipäkin toimii erinomaisesti.
PS. Uusimmat kokkailut näet aina Sivumaun Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!
Punaviinipaisti
6-8 hlölle
1 kg naudan- tai hirvenpaistia
1 sipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
1 varsisellerin varsi, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 laakerinlehti
muutaman timjamin oksan lehdet
yhden rosmariinin oksan lehdet
1 rkl tomaattipyreetä 75 cl itsellesi mieluista punaviiniä oliiviöljyä suolaa mustapippuria
