Puhdista keho ja vilkastuta aineenvaihduntaa! Tee itse oma tehojuoma

vesimelonijuoma
Shutterstock

Raikas vesimelonijuoma auttaa puhdistamaan kehon!

Yritätpä sitten pysytellä erossa sokerisista juomista tai huuhtoa elimistöstä turhat kuona-aineet pois, tämä raikas juoma auttaa tyydyttämään sekä elimistön puhdistustarpeesi että makeanhimosi!

Tarvitset:
1–2 litraa vettä
pala vesimelonia tai yksi kurkku
1 sitruuna tai lime
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
jääkuutioita

Miksi vesimelonia tai kurkkua? Vesimeloni auttaa elimistöä huuhtelemaan myrkyt pois sisältämänsä sitrulliinin vuoksi. Sitrulliini on aminohappo, jonka on todettu edistävän maksan ja munuaisten toimintaa. Myös kurkku sisältää sitrulliinia, muttei yhtä paljon kuin vesimeloni.

Miksi vettä? Vesi tekee yleisesti hyvää, mutta sen ajatellaan myös auttavan myrkkyjen ja kuona-aineiden huuhtomisessa pois elimistöstä. Näin se helpottaa muun muassa maksan ja munuaisten työtä.

Vaihtoehtoisia vinkkejä:

Korvaa vesimeloni kurkulla tai lime sitruunalla tai testaa kaikkien yhdistelmää.

Kaada vesi ensin ja sitten vasta muut ainesosat. 

Miksi sitruunaa/limeä? Sitruuna- ja limemehut auttavat stimuloimaan ja säätelemään ruoansulatusta tuoden näin helpotusta esimerkiksi ummetukseen, närästykseen ja ilmavaivoihin sekä sappinesteen tuotantoon.

Miksi mintunlehtiä? Minttu tuo juomaan raikasta makua. Sen lisäksi se voi auttaa muun muassa ruoansulatuksessa.

Tee näin:
Pilko reilusti vesimelonia kuutioiksi ja laita ne suureen kannuun. Pilko yksi lime ja heitä vesimelonin joukkoon. Lisää kourallinen minttua ja kaada pari litraa viileää vettä päälle niin, että kannu täyttyy. Anna hautua yön yli jääkaapissa, jotta vesi ehtii maustua kunnolla. Nauti jääkuutioiden kera!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja