Proteiinipitoinen aamupalaherkku valmistuu alle minuutissa – tällä kolmen raaka-aineen reseptillä onnistut!

8:01 Makujen aamussa valmistetaan ruokaisa espanjalainen munakas
Videolta löydät astetta haastavamman espanjalaisen munakkaan reseptin.

Muutamasta peruselintarvikkeesta syntyy hetkessä terveellinen ja maukas aamupala, joka pitää nälän poissa pitkään. 

Mikroaaltouunissa mnuutissa valmistuva aamupalaherkku on täydellinen niihin hetkiin, kun kaipaat aamupalalle jotain leipää täyttävämpää, mutta et halua viettää keittiössä yhtään kauempaa kuin on pakko. Tässä jopa alle minuutissa valmistuvassa herkussa maukas kinkku ja juustoraaste yhdistyvät raikkaaseen munakokkeliin.

Nopeuden ja helppouden lisäksi hyvä puoli tässä reseptissä on se, että valmistus hoituu mahdollisimman vähällä sotkulla – tarvitset vain yhden mukin. 

Tämän ruoan kypsentämisessä kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Kananmuna jatkaa nimittäin kypsymistään vielä mikrosta pois ottamisen jälkeenkin, joten jos mielesi tekee mehevää kokkelia, pitäydy annetussa valmistusajassa.

Minuutin kinkku-muna-aamiainen 

1 ohut siivu kinkkua
1 kananmuna
1 rkl juustoraastetta

Vuoraa noin 2,5 desilitran vetoinen mikronkestävä astia kinkkusiivulla. Kaada rikottu kananmuna astiaan kinkun päälle. Kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla 30 sekuntia. Sekoita kananmunan rakenne rikki. Jatka kypsennystä, kunnes kananmuna on hyytynyt. Tähän menee 15–30 sekuntia. Viimeistele juustoraasteella ja tarjoile välittömästi.

Resepti: IncredibleEgg

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja