Porvoolainen yrittäjä koki elämänsä yllätyksen: Samuli myi jäätelöä kadulla ja seuraavaksi lennätettiinkin Japaniin

Samuli Wirgentius Porvoon jäätelötehdas
Samuli Wirgentius ja Vanhan Porvoon jäätelötehdas Osakassa. Vanhan Porvoon jäätelötehdas

Suositun porvoolaisen jäätelötehtaan yrittäjä lennätettiin Japaniin tekemään jäätelöä osakalaiseen tavarataloon.

Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan Samuli Wirgentius koki elämänsä yllätyksen, kun hän eräänä kesäpäivänä sattui tarjoilemaan jäätelöä japanilaiselle turistiryhmälle.  

Local Artisans Oy on vuonna 2017 perustettu porvoolainen yritys. Yrityksen toimialaan kuuluvat Vanhan Porvoon Jäätelötehdas ja ravintola Vanhan Porvoon Glassikko. Vanhan Porvoon Jäätelötehdas valmistaa jäätelöitä ja sorbetteja kotimaisista raakaaineista käsityönä, perinteitä kunnioittaen. Yritys myy tuotteitaan omista myyntipisteistään sekä valituille Horeca-alan toimijoille. 

Kesällä 2018 ryhmä japanilaisia sattui tulemaan jäätelölle Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan kioskille Porvoossa. Kioskilla heitä palveli jäätelömestari Samuli Wirgentius. Ryhmä ihastui jäätelöön ja vuolaista kehuista ei meinannut tulla loppua. Samulin suureksi yllätykseksi keskustelu johti siihen, että hänet kutsuttiin osakalaisen tavaratalon Pohjoismaiselle viikolle tekemään jäätelöä tavaratalon asiakkaille.

– On se jännä mihin elämä johdattaa. Me siinä keskusteltiin jäätelön tekemisestä ja muumeista kauniina kesäpäivänä ja seuraavaksi minua pyydetäänkin Osakaan tekemään jäätelöä, jäätelömestari Samuli Wirgentius kertoo.

Osakalaisen tavaratalon Hankyu Hanshin Nordic Fair järjestettiin jo toista kertaa 29.5.–4.6.2019. Tapahtumassa oli mukana suomalaisia elintarvike- ja muotialan vaikuttajia esittelemässä osaamistaan.

– Osakalaiset ovat selvästi kiinnostuneita suomalaisista tuotteista ja meidänkin jäätelöistä osa, kuten ruskistettu voi ja pinjansiemenjäätelö, pääsi loppumaan heti alkuun. Tyrni-porkkana oli selvästi myös paikallisten makuun, kertoo Wirgentius.

Porvoolaiset jäätelöt ylittivät myös paikallisen uutiskynnyksen, kun Optáge-televisiokanavan What´s Next -ohjelma kävi tekemässä juttua jäätelömestarista ja hänen jäätelöistään.  

Samuli Wirgentius muistetaan myös legendaarisesta helsinkiläisestä Michelin-ravintola Postresista. Postres avautui Helsinkiin vuonna 2006 ja sulki ovensa 2014. Ravintola teki kuitenkin paluun ja avautui uudella kahvilakonseptilla Porvoon vanhassa kaupungissa vuonna 2016. 

Näin saat palloja kivikovasta jäätelöstä:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja