Polttaa rasvaa ja alentaa verenpainetta – lisää nämä raaka-aineet ruokavalioosi

merilevä
Colourbox

Ota nämä vähemmän käytetyt, mutta erittäin terveelliset raaka-aineet ruokavalioosi ja voi paremmin!

Nämä raaka-aineet alentavat tutkitusti verenpainetta ja polttavat rasvaa. Ja mikä parasta, huomaat hetkessä kuinka herkullista terveellinen ruoka voikaan olla.

Selleri

Tämä vihannes on täydellinen raaka-aine hyvinvointisi kannalta. Selleri sisältää luille tarpeellista piitä ja sen fenolihapot taistelevat tehokkaasti syöpää vastaan. Tämä vesipitoinen vihannes sisältää monia terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita.

Tutkimuksen mukaan neljä sellerinvartta päivässä syövien verenpaine aleni tutkimusjaksona huomattavasti. Sellerin sisältämät yhdisteet rentouttavat valtimoiden seinämien lihaskudosta ja parantavat verenkiertoa. Selleri myös täyttää vatsasi ilman kaloreita, sillä yhdessä sellerinvarressa on vain keskimäärin kuusi kaloria. Kokeile tätä vihannesta esimerkiksi salaateissa.

Levä

Levä on suosittua terveysruokaa Japanissa, mutta harvemmin käytetty muualla maailmassa. Merileviä löytyy neljää eri lajia: vihreää, ruskeaa, punaista ja sini-vihreää. Kaikki lajit ovat täynnä terveellisiä ravinteita. Merilevä sisältää paljon kalsiumia, joka säätelee muun muassa lihasten toimintaa. Levä on myös täynnä kaliumia, joka auttaa korkean verenpaineen hoidossa. Useimmat ihmiset rajoittavat suolan käyttöä, mutta toinen yhtä tehokas tapa torjua verenpaineongelmaa on lisätä kaliumin saantia.

Merilevää voi syödä tietenkin susheissa, mutta sitä voi käyttää myös jauheena. Jauhe sopii erinomaisesti esimerkiksi salaattien ja keittojen maustamiseen.

Hampunsiemenet

Hampunsiemenet sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka vähentävät riskiä sairastua sydänsairauksiin. Hampunsiemenet ovat hyvä proteiinin lähde, ja sisältävät kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja. Toisin kuin monet muut kasviproteiinit, näiden siementen sisältämä proteiini on verrattavissa liha- ja maitotuotteiden proteiiniin. 

Voit lisätä siemeniä helposti esimerkiksi puuron tai jogurtin sekaan. 

Kampasimpukat

Monet mieltävät kampasimpukat ainoastaan ravintolaruoaksi, mutta näin ei kuitenkaan ole. Kampasimpukat ovat erittäin terveellinen raaka-aine otettavaksi mukaan myös kotikeittiöön. Kampasimpukat sisältävät yli 80 prosenttia proteiinia, mutta vain vähän kaloreita. Annos, 30 grammaa, sisältää alle sata kaloria.

Kampasimpukat ovat myös hyvä magnesiumin ja kaliumin lähde. Magnesium alentaa verenpainetta ja ehkäisee tulehduksia, kun kalium puolestaan säätelee sokeriaineenvaihduntaa. Samoja terveyshyötyjä sisältävät myös osterit ja sinisimpukat. 

Kalkkuna

Kalkkuna on erinomainen valinta liharuoaksi, sillä se sisältää vain vähän energiaa, mutta lukemattomia terveyshyötyjä. Rasvaa kalkkunassa on niukasti, ja se koostuu pääasiassa hyvistä, tyydyttymättömistä rasvahapoista. Kalkkuna sisältää myös runsaasti proteiinia, ja se on koostumukseltaan optimaalinen ihmisen tarpeisiin.

Kalkkunaa syömällä saat myös huomattavan annoksen välttämättömiä kivennäis- ja hivenaineita, sekä vitamiineja.

Linssit

Kaikki tietävät, että palkokasvit ovat terveellisiä, mutta koska olet oikeasti syönyt niitä? Linssien ravintosisältö lähentelee täydellisyyttä. Keitetyt linssit sisältävät huimia määriä vatsaa hellivää kuitua. Linssit sisältävät hyviä hiilihydraatteja, vähän rasvaa ja muihin kasviksiin nähden poikkeuksellisen runsaasti proteiinia. Eriväristen linssien syöminen auttaa myös suojautumaan flunssalta, sillä ne sisältävät tauteja vastaan taistelevia antioksidantteja.
Käytä linssejä ruoan lisukkeena ja pysy terveenä.

 

Lähde: menshealth.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja