Polta rasvaa oikeilla välipalavalinnoilla – kokeile näitä!

omena ja maito
Shutterstock

Väärät välipalavalinnat ovat sellaisia, joissa on liian paljon kilokaloreita ja liian vähän ravintoaineita. Kun valitset välipalasi oikein, energiatasosi pysyvät kohdillaan, kilot karisevat ja nautit monipuolisesti eri ravintoaineista.

Proteiini ja liikunta ovat omiaan auttamaan lihasten kasvua. Tämä puolestaan kiihdyttää aineenvaihduntaa ja vauhdittaa kalorien palamista. Kuitu puolestaan auttaa parantamaan ruoansulatusta ja estää sinua sortumasta runsasrasvaisiin ja -sokerisiin ruokiin. Joten vaikka ei ehkä ole olemassa sellaista ruokaa, joka itsessään polttaisi rasvaa sitä syödessäsi, fiksut välipalavalinnat auttavat kehoa toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla – rasvaa polttaen!

Muista: Hyvä välipala sisältää alle 200 kilokaloria, 10 grammaa proteiinia ja noin 5 grammaa kuitua.

Kokeile näitä välipaloja, kun tavoitteenasi on myös pudottaa painoa!

Omena ja rasvaton maito

Kokeile välipalaksi isoa omenaa ja lasillista rasvatonta maitoa. Liki kaikki hedelmät sopivat hyvin välipaloiksi, mutta ne kannattaa yleensä syödä yhdessä proteiinin kanssa, jotta lopputulos todella tyydyttää alkavan nälän.  Toisin kuin nopeasti kuluvat hiilihydraatit, proteiinit auttavat ylläpitämään energiatasoja ja pitämään nälän poissa.

Raejuustolla täytetty avokado

Tässäkin on yksi toimiva hedelmän ja proteiinin yhdistelmä. Kun himoitset jotain täyteläistä ja ruokaista, poista kivi avokadon puolikkaasta ja täytä kolo vähärasvaisella raejuustolla.

Päärynä ja ricotta-juusto

Ricotta-juustossa on paljon proteiinia ja päärynöissä puolestaan on paljon kuitua. Nauti lämmin päärynä ricotan ja kanelin kera. Nam!

Edamame-pavut

Edamame-pavut ovat täydellinen välipala jo yksinään. Ne sisältävät paljon sekä proteiinia ja kuitua. Nauti lämpimänä tai kylmänä ja mausta ripauksella suolaa.

Parsa ja kananmunat

Tämä helppo yhdistelmä toimii vallan hyvin yhteen: runsaskuituinen parsa tasapainottaa kananmunien luonnollista proteiinia. 

Lähde: Health


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja