Mainos
Mainos

Poksahtaako korkki, kun avaat kuohuviinipullon? Avaat skumpan siinä tapauksessa väärin – näin se pitäisi oikeasti tehdä

Miten kuohuviinipullo avataan oikeaoppisesti? Ei ainakaan korkkia vääntämällä. Katso videolta helpot ohjeet skumppapullon avaamiseen.

Kuohuviinipullon avaaminen onnistuu helpoiten, kun unohtaa kokonaan korkin vääntämisen. Pullo nimittäin avautuu helpoiten itse pulloa kierittämällä samalla, kun pidät korkista tiukasti kiinni.

Kuohuviinipullon avaaminen oikeaoppisesti – korkin ei kuulu poksahtaa

Viinimaa-sivustolla opastetaan oikea tapa kuohuviinipullon avaamiseen:

1. Poista metallikapseli ja rautalangat ennen kuin avaat korkin. Voit myös halutessasi vain löysätä rautalangat ja jättää ne paikoilleen.

Jos korkki poksahtaa avatessa, lähtee pullosta painetta ja juoma kuohuu herkästi.

2. Tartu heikommalla kädelläsi korkkiin ja pitele vahvemmalla kädelläsi pulloa pohjasta.

3. Käännä varovasti pullon pohjasta. Korkin pitäisi tuntua siltä, että se tulee itsestään ulos pullon suusta. Paina sopivasti vastaan, ettei paine työnnä korkkia ulos hallitsemattomasti. Oikein avattuna korkki ei poksahda vaan ainoastaan sihahtaa.

4. Kaada ensin kaikkiin laseihin vähän viiniä ja loput vasta sitten, kun kaatokuohu on laskenut. Kuohuviiniä kaadetaan lasiin 10–12 senttilitraa.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja